Gymnasielever, högskolestudenter och företag lunchar tillsammans

2017-11-21

Karriärlunchen är ett initiativ för att skapa nätverk mellan gymnasieelever från teknik- och industritekniska programmen i Skaraborg, högskolestudenter och lokala industriföretag. Tanken är att främja kompetensförsörjningen i regionen.

I november 2016 bjöd Teknikcollege för första gången in till en karriärlunch på Gothia Science Park i Skövde. Initiativet är ett samarbete mellan Teknikcollege, IDC West Sweden AB och Högskolan i Skövde. Responsen från deltagarna var mycket positiv och lunchen återkommer därför fredagen den 24 november 2017.

Teknik - en bransch med goda framtidsutsikter
”Företag inom teknikbranschen har stora rekryteringsbehov framöver och vi vill visa på de möjligheter framtiden har att ge studerande inom industri och teknik”, säger Lotta Engelbrektsson, processledare för Teknikcollege Skaraborg.

Syftet med denna VIP-lunch är nätverka och knyta nya kontakter. De elever och studenter som deltar har valts ut av sina respektive skolor för att de utmärkt sig lite extra genom sitt engagemang. För att skapa förutsättningar för många bra samtal under lunchen ingår bordsplacering och ett antal förberedda frågor i konceptet. Företagen får möjlighet att genom en minimässa innan lunchen berätta om sina respektive företag. I gengäld ställer de upp som sponsorer och betalar för sin egen, samt två studerandes trerätters lunch. 

Nätverka för att hitta rätt kompetens
- För mig som företagare är det viktigt att delta i karriärlunchen. Jag får möjlighet att bygga kontakter med motiverade studenter som valt att utbilda sig inom teknik och industri på gymnasie- och högskolenivå. Vi har behov att anställa många de närmaste åren och kanske kan en första kontakt under karriärlunchen leda till anställning framöver, säger Peter Labecker VD för AnVa Arion Sweden AB i Hjo och AnVa Titech AB i Tidaholm.

Kaffe med mingel på Karriärlunch 2016

Kontakt