Hanife Rexhepi vinnare av Forskar Grand Prix

2018-09-28

Under fredagseftermiddagen gjorde sju av Högskolan i Skövdes forskare upp i deltävlingen av årets Forskar Grand Prix. Efter en nervkittlande röstgenomgång kunde vinnaren koras: Hanife Rexhepi, lektor i informationsteknologi. Nu väntar slutfinalen på Nalen i Stockholm.

Utmaningen var inte helt lätt. På fyra koncisa minuter fick de sju forskarna presentera sin forskning – med vitt skilda teman – på bästa möjliga sätt. När såväl juryns som publikens röster räknats samman kunde konferenciern Fritt Fritzon förkunna att Hanife Rexhepi dragit det allra längsta strået.
– Det känns väldigt kul, nästan lite overkligt faktiskt, säger Hanife Rexhepi, som byggde sin presentation som en dramaturgiskt väluppbyggd historia, ”Sagan om din patientjournal”.

”Forskning som angår alla”

I forskningen har hon tittat närmare på hur patienter upplever digitala kontakter med hälso- och sjukvården.
– Det är något som angår alla, och en forskning som verkligen behövs, konstaterar hon.
Tävlingen, som arrangeras av Vetenskap och Allmänhet är nationell, och samtidigt som deltävlingen i Skövde arrangerades flera andra delfinaler runtom i landet.

Den 27 november är det dags för final på klassiska Nalen i Stockholm. Hanife Rexhepi har segerplanen klar:
– Först ska jag fira, njuta och pusta ut. Sedan ska jag slipa på mitt framträdande, och ta hjälp av den feedback jag fick från juryn.

  

 

 

 

   

Relaterad information

Mer om ForskarFredag

Mer om övriga tävlingsbidrag och forskare

Kontakt