Högskolan i Skövde - förstavalet för franske Etienne

2018-09-17

Högskolan i Skövdes spelforskning står ut. Även i västra Frankrike. För när den franske ingenjörsstudenten Etienne skulle hitta praktikplats var det Högskolan i Skövde, och forskningen kring Serious Games, som blev valet.

I Nantes, i västra Frankrike, satt studenten Etienne och letade efter en praktikplats som bäst kunde uppfylla hans önskemål. Och med hela världen som spelfält var det Högskolan i Skövde som fick honom att stanna till i sina webbplatssökningar.
– Jag är intresserad av forskning kring Serious Games, och hittade snabbt till Högskolan i Skövde. När jag gick på djupet än mer på vad specifika forskare har åstadkommit väcktes mitt intresse än mer.

Det ledde till att Etienne tog kontakt med Per Backlund, professor i informationsteknologi, vid Högskolan.
– Vi hade inte någon tidigare större vana av att ta emot praktikanter på det här sättet. Men kände att det kunde vara något att testa – och att Etiennes profil skulle kunna komma till nytta i ett pågående forskningsarbete hos oss, berättar han.

Programmerat VR-spel

Mer specifikt doktoranden Torbjörn Svenssons forskning, om hur VR- och AR-teknologi kan användas för att förmedla lokala nyheter.
– Under sommaren har jag programmerat VR-spelet där användaren, virtuellt, ska kunna gå runt i en stad och hitta, läsa, samt kommentera nyheter.
Under sina tre sommarmånader i Sverige och Skövde hann Etienne också upptäcka platsen där han själv befann sig.
– Det var riktigt vackert! Och också annorlunda från vad jag är van vid. Bara en sån sak att folk cyklar på cykelbanor och trottoarer här – hemma är det alltid på vägen. Små överraskningar som gör livet spännande.

Visar på attraktionskraften utomlands

Nu är Etienne tillbaka till vardagen i Nantes.
– Nu ska jag avsluta mitt sista år av ingenjörsstudierna här i Nantes (på Polytech Nantes, École d`ingénieurs de l´université de Nantes).
För Per Backlund gav praktikantens arbete mersmak.
– Det är en fjäder i hatten att vi attraherar studenter utomlands. Även för vår del var det värdefullt att kunna dra nytta av Etiennes fina arbete. Så det är definitivt något vi kan tänka oss att göra igen – gärna med ett par praktikanter samtidigt, avslutar Per Backlund.

Etienne Beroldy

Etienne Beroldy praktiserade och programmerade vid Högskolan i Skövde.

Relaterad infromation

Mer om dataspelsutbildningar

Serious Games - magisterprogram

Om forskningsprojektet

Kontakt