Högskolestyrelsen föreslår att Niklasson anställs som rektor

2016-09-27

Högskolan i Skövdes styrelse har beslutat att vända sig till regeringen och föreslå att Lars Niklasson anställs som rektor vid lärosätet.

Vid sitt möte den 27 september beslutade styrelsen för Högskolan i Skövde att vända sig till regeringen och föreslå att professor Lars Niklasson anställs som rektor för lärosätet. Styrelsen föreslår att Lars Niklasson tillträder den 1 januari 2017. Beslutet tas efter att Lars Niklasson har genomgått ett öppet hörande och efter att skriftliga synpunkter på kandidaten har hämtats in från fakultetsnämnd, studentkår och de fackliga organisationerna.

– Styrelsen ser att Lars har goda förutsättningar att driva utvecklingen av Högskolan i Skövde framåt. Därför vänder vi oss till regeringen och föreslår att Lars ska bli Högskolans nya rektor, säger styrelsens ordförande Urban Wass som tyckte det var särskilt roligt att se studentkårens och doktorandrådets positiva omdömen om rektorskandidaten.

Högskolans nuvarande rektor, Sigbritt Karlsson, lämnar i november jobbet i Skövde för att bli rektor på Kungliga Tekniska högskolan i Stockholm. När Sigbritt Karlsson lämnar Skövde går Högskolans nuvarande prorektor, Lena Mårtensson, in i rollen som vikarierande rektor.

Vid mötet den 27 september beslutade styrelsen också att Mattias Strand, idag prefekt för Institutionen för ingenjörsvetenskap, blir vikarierande prorektor under övergångsperioden.