Högskolan välkomnade nya studenter

2018-09-03

Nu är den nya terminen på Högskolan i Skövde igång på allvar. Under måndagen samlades såväl nya som nuvarande studenter på ett soligt campus för upptaktsceremoni med fika, underhållning och tal från bland andra rektor Lars Niklasson.

Under blå himmel, grönska och högskoleflagg-prydda gator inleddes den nya terminen. Från scenen fick Högskolans 1800 nya programstudenter också ett och annat värdefullt tips.
– Passa på att engagera er, i era studier och livet som student, uppmuntrade rektor Lars Niklasson. 

Faddrar är viktiga värdar

Mycket är nytt för många. Som tur är finns det folk som har koll. Centralgestalter är inte minst Högskolans 200 studentfaddrar, berättar Ellinor Almlöv, introduktionssamordnare:
– Faddrarna är väldigt viktiga för hela introduktionen. De har koll på vad som händer och står för en stor del av värdskapet under de här veckorna. Inte minst när det kommer till det sociala livet, som förstås är en stor grej när man är ny i en stad. Alla studenter – såväl nya som återvändande studenter – ska känna sig välkomna och trygga.

Introduktionen fortsätter

Introduktionen är på intet sätt över. Tvärtom. Under de första, kommande, veckorna är aktiviteterna många. På onsdag är det dags för Studentmässan, där flera utställande företag medverkar. På fredag fortsätter det med traditionsenlig tävling i Boulogner. I år gör studenterna upp i ett ärofyllt lådbilsrace.
Studentkåren i Skövde, och studentföreningarna, har också evenemang som ska ge de nya studenterna en bra start.
– Det är ett bra sätt att lära känna studentkulturen och nya människor. Det blir roliga lekar och peppigt rakt igenom, säger Studentkårens introgeneral Gabby Önnestam.

  

 

 

 

 

   

Relaterad information

Schema över Högskolans introduktion

Studentkårens aktiviteter

Följ i sociala medier

Under veckan kommer Högskolan i Skövdes sociala medier-flöden innehålla uppdateringar från introduktionen, under #hisintro18.

Kontakt introgruppen #hisintro19/20

Susanne Söderberg
Introduktionssamordnare
susanne.soderberg@his.se
Tel: 0500-44 80 98

Erika Eriksson Hjelm
planerar internationellt intro
erika.eriksson.hjelm@his.se
Tel: 0500-44 81 96

Sabina Gudomlund Lindberg
Introgeneral Studentkåren 2019
introgeneral@studentkaren.se