Högskolan välkomnar nya internationella studenter

2016-01-15

En liten men glad grupp internationella studenter har nu anlänt till ett vintervitt Skövde. Våra nya internationella studenter kommer bland annat från Tyskland, Spanien, Holland, Irland, Hongkong, Iran, Irak, Finland och Litauen.

Under onsdagen välkomnade Högskolan i Skövde de nya internationella studenterna. Cirka 20 studenter kom till första introduktionsdagen och fler kommer att ansluta inom kort. Högskolan kommer att ta emot cirka 60 studenter från olika länder. Mer än hälften är utbytesstudenter som påbörjade sina studier redan i höstas och som fortsätter att studera här under vårterminen. Utbytesstudenterna läser kurser vid olika institutioner och när det gäller masterstudenterna är det infektionsbiologi och bioinformatik som startar nu.

– Internationella introt, både vår och höst, är verkligen det roligaste på hela året. Det är fantastiskt att få välkomna studenter från hela världen som har valt att komma till just Högskolan i Skövde, säger Frida Lindgren, som är en av de ansvariga för introduktionsprogrammet.

 

Kontakt