Internationell konferens och spelfestival i Skövde

2016-10-19

Nu är det dags - Sweden Game Conference och Spelfestival i Arena Skövde, 20-23 oktober. Årets internationella konferens och spelfestival är en fyra dagar lång spelupplevelse med fokus på inkluderande spelutveckling i arrangemang av Sweden Game Arena. På plats finns bland annat närings- och innovationsminister Mikael Damberg.

Sweden Game Conference, 20-21 oktober

Årets internationella konferens, Sweden Game Conference, är den sjunde i ordningen, och har som övergripande tema Inclusive Game Development.
Konferensen bjuder på ett brett spektrum av talare, såväl från företag som i form av forskare från fem världsdelar och tio länder. Bland 40-talet talare finns: Warren Spector, OtherSide Entertainment, Tabitha Hayes, EA, Kate Edwards, IGDA, Chris Avellone, freelance, David Gaider, Beamdog Studios och Fredrik Wester, Paradox Interactive samt invigningstalare Mikael Damberg, närings- och innovationsminister.

Konferensen bjuder även på workshops inom bland annat Unity, character design, game design samt expo och IndieCator med totalt 40-talet företag som visar och pratar spel för mobilt, PC och givetvis VR samt hårdvara. Bland bolagen på plats finns Landfall Studios, Stunlock Studios, Lone Hero, Mostly Harmless Games, King, MSi och Massive. Dessutom kan du självklart prata spelutbildningar och forskning inom spel samt testa talangfulla studenters spelprojekt. Ett av studentteamen kommer att prisas på Award Dinner då bland annat Skövde Academic Game Award delas ut för fjärde gången.

Se program
Läs allt om konferensen på http://swedengamearena.com/conference/

Spelfestival, 22-23 oktober

Spelfestivalen bjuder på en rad aktiviteter och upplevelser inom spel. Det finns möjlighet att testa nya och outgivna spel i expo med 30-talet företag. Du kan ta bilder med cosplayers som medverkar som exempelvis olika spelkaraktärer. Gillar du att fördjupa dig i hur spelutveckling går till kan du hänga med deltagarna i Open Game Jam som utvecklar nya spel i dagarna två.
Är du sugen på att testa den nya globala storsäljaren från Stunlock Studios – Battlerite är Spelfestival platsen. Du kommer även att kunna titta live på när en turnering i spelet avgörs. Det blir dessutom en tävling i Counter-Strike: Global Offensive. Tolv lag gör upp i Sweden Game Arena E-sport Challenge.

Som grädde på moset kommer du även att kunna prata dataspelsprogram, och andra program, på Högskolan i Skövde och spelutbildningar på Folkuniversitetets Yrkeshögskola för dataspel i Skövde. Och sist men inte minst kommer Thomas Nixon, ett stort Star Wars-fan att finnas på plats. Han cosplayar som stormtrooper och han har med sig sin egenhändigt byggda, fullt fungerande R2D2 och några av dennes robotkompisar.

Läs allt om spelfestivalen på http://swedengamearena.com/spelfestival/

Sweden Game Arena

Skövde är särskiljande som smältdegel för dataspel. Den unika mixen av forskare, talanger, affärscoacher och dataspelsutvecklare skapar en koncentration med en komplett kedja av kunskap, kompetens och entreprenörskap som har få jämlikar i världen. De framgångsrika satsningarna samlas under gemensam flagg – Sweden Game Arena med strategiska partners som Skövde kommun, Högskolan i Skövde och Gothia Innovation AB. Satsningen medfinansieras av Västra Götalandsregionen.

Läs mer om Sweden Game Arena

Sweden Game ConferenceSpelfestival i SkövdeLogga Sweden Game Arena