Jobbar för en mer hållbar Högskola

2017-10-12

Ida Winter läser tredje året på programmet för biovetenskap inriktning mot biologiska resurser och hållbar utveckling. Strax före sommaren startade hon och ytterligare fyra studentkollegor föreningen NATRIX, där Ida nu är ordförande. En förening för studenter med uppdrag att sprida kunskap om hållbar utveckling och miljöfrågor. Föreningen har nu 50-talet medlemmar och är en underförening till Studentkåren.

Även om den är nystartad har de hunnit med en hållbarhetsfrukost tillsammans med Drivhuset. Eftersom lokalsamhället är en så stor del av studenters liv vill föreningen även påverka och samarbeta med lokala aktörer.

– Vi har ett samarbete med ICA Norrmalm där vi tar hand om frukt och grönt som inte har gått åt på grund av utseendemässiga skavanker. Frukosten vi arrangerade handlade både om entreprenörskap och matsvinn. Nästa event som arrangeras av föreningen för alla studenter är en Loppis- och bytardag på Högskolan i slutet av oktober, säger Ida Winter.

Ida Winter, ordförande för NATRIX 2017Ida Winter, ordförande i NATRIX.

Föreningen vill på sikt även påverka Högskolans verksamhet att bli mer miljömässigt hållbar. Det kan handla om att restaurangerna på området uppmanar lunchgäster att ta med sig egna matlådor istället för att få engångs i plast varje dag. Eller att plantera fruktträd på campus eller välja en köttfri maträtt om man inte redan gör det då och då.

– Vi ser fram emot arbetet och har många idéer om vad vi tillsammans skulle kunna göra för en mer miljömässigt hållbar Högskola och studentliv. Tänk om alla tog med sig sin egen kaffekopp när de köpte kaffe, så skulle vi inte behöva så många engångsmuggar, menar Ida.

 

Relaterad information

NATRIX Facebooksida

Den 29 oktober arrangerar NATRIX en loppis- och bytardag. Håll utkik på Facebooksidan.

Kontakt

Ida Winter, ordf-natrix@studentkaren.se

info-natrix@studentkaren.se