Johan Zaxmy nominerad till nationellt lärarpris

2019-09-20

Johan Zaxmy, adjunkt i informationsteknologi vid Högskolan i Skövde, är nominerad till det nationella priset Guldäpplet. Den 27 september koras årets pristagare på Bokmässan i Göteborg.

Det nationella priset Guldäpplet, som delas ut av Stiftelsen Yngve Lindbergs Minne, lyfter fram lärare som utvecklar skolan och pedagogiken med digitala verktyg och arbetssätt. En av de många nominerade till årets pris är Johan Zaxmy, systemspecialist och lärare på programmet Nätverks- och systemadministration vid Högskolan i Skövde.

– Det känns givetvis väldigt kul och oväntat. Jag känner mig jättesmickrad över att vara nominerad, säger Johan Zaxmy som tror att nominering har sin grund i hans arbete med NSA Hack Event.

Johan Zaxmy är en av personerna bakom tävlingen NSA Hack Event som årligen hålls på Högskolan. Deltagarna ska i lagtävlingen hacka diverse krypterade filer, nätverk och hemsidor i syfte att hitta koder. NSA Hack Event är, sedan några år, en återkommande tävling som riktar sig både till gymnasieelever och högskolestudenter. Tävlingen hölls i år samtidigt även i Belgien vid Högskolan i Skövdes partneruniversitet Howest University. Syftet med tävlingen är, förutom att vara en rolig grej, att belysa vilken roll informationssäkerhet har i dagens samhälle.

Prisutdelning på mässan

Bland de många nominerade utser juryn tre finalister som presenteras på Bokmässan i Göteborg. Fredagen den 27 september koras sedan årets pristagare på plats på mässan. Guldäpplet delas ut av Stiftelsen Yngve Lindbergs Minne vars partners är Lärarförbundet, Lärarnas Riksförbund, Sveriges kommuner- och landsting, specialpedagogiska skolmyndigheten, Gleerups utbildning, ILT Inläsningstjänst, Netsmart, Studentlitteratur samt Stiftelsen DIU. I juryn medverkar de två senaste årens Guldäpplepristagare, företrädare för samtliga partners samt professor Åke Grönlund vid Örebro universitet.

Förtydligande: Högskolan i Skövde har också ett eget pris kallat Guldäpplet. Det delas ut till en lärare per institution i samband med terminsslut på våren.

Johan Zaxmy

Johan Zaxmy

Relaterad information

Guldäpplet

Högskolan arrangerar NSA Hack Event

Kontakt