Lansering för barnboken Alva

2018-03-23

Måndagen den 26 mars sker det nionde boksläppet i barnboksserien Kiras och Luppes Bestiarium (KLUB). Lanseringen sker på Tidaholms museum. Och just i Tidaholm utspelas boken. Hit har nämligen Kira och Luppe följt de elaka cirkustrollen. Och precis som i tidigare böcker i serien är det dataspelsstudenter från Högskolan i Skövde som skapat innehållet.

Kira Och Luppe

Äventyret med Kira och Luppe fortsätter. Nu i Tidaholm. Illustration: Agnes Kling.

KLUB har ett transmedialt berättande-format som väver samman kulturarvsplatserna i Skaraborg med lokala sägner och sagoväsen. I boken Alva träffar Kira och Luppe en älva som heter just Alva. Eller ja, det är åtminstone vad hon kallar sig. Alva är en bestämd liten personlighet som menar att sitt riktiga namn ska man inte lämna ifrån sig allt för lättvindigt. Författare och illustratör till boken är Agnes Kling. Datapelstsudenter från Högskolan i Skövde har skapat innehållet tillsammans med kultursamordnaren Johanna Andersson i Tidaholm. Detta gäller både boken, som ges ut av Lokrantz förlag i Lidköping, och appen som hör till (där utgivaren är Solutions Skövde).

Populära bland barnen

Projektledare för barnboksserien Kiras och Luppes Bestiarium (KLUB), som är ett delprojekt och en demonstrator inom KASTiS-projektet på Högskolan i Skövde, är Lars Vipsjö, lektor i medier, estetik och berättande. Och han är tillfreds med hur böckerna tagits emot.
– Jag får rapporter om att böckerna ofta är utlånande. Så det verkar som att barnen uppskattar historierna, vilket är det centrala. Och nedladdningar sker kontinuerligt av appen också.
Den nionde boken innebär inte slutet för serien, utan Kiras och Luppes äventyr fortsätter.
– En tionde bok är på väg ut inom kort. Och i planeringsfasen finns flera böcker till. Så sagan fortsätter, konstaterar Lars Vipsjö.

   

   

Relaterad information

Mer om projektet

Nedladdning Google Play

Nedladdning App Store

Kontakt