Med intresset som drivkraft

2017-09-27

Det började med ett intresse för medieproduktion och för outdoor-aktiviteter. Efter två år på Högskolan i Skövde och en karriär som kantats av högt tempo och ett flertal olika ledarroller arbetar Sara Wänseth nu som generalsekreterare för Scandinavian Outdoor Group. - Det viktigaste för mig har alltid varit att göra det jag brinner för.

Sara flyttade till Skövde 1991 för att börja läsa medieteknik. Åren i Skövde minns hon som intensiva, kreativa och roliga.

- Vi var en väldigt kreativ klass. Alla var så engagerade i det vi gjorde och vi hade otroligt roligt tillsammans. Det var väldigt få av oss som hade någon relation till Skövde sedan innan så vi blev en väldigt tajt grupp.

Nu arbetar Sara som generalsekreterare på Scandinavian Outdoor Group som är en stor aktör på outdoor-marknaden. Vardagen innehåller allt från utveckling av företagets export till att anordna event för kunder, medverka på mässor och allt därtill som rör varumärke och marknadsföring. Men vägen dit var inte helt spikrak utan innebar en rad olika roller. Sara arbetade som både bildproducent, informatör, bokförläggare och informationschef innan hon styrde vidare mot att marknadsföring och riktade in sig på outdoor-området. Efter ledarroller på tre andra företag i samma bransch hamnade hon till slut på Scandinavian Outdoor Group. Med en roll som är både strategisk och operativ så tycker hon nu att hon hamnat helt rätt.

Men det viktigaste för Sara har alltid varit att göra det hon brinner för.

- Om jag visste då vad jag visste nu så skulle jag tagit alla chanser att lära mig allt som erbjöds under skoltiden! Sen gäller det att efter examen både vilja och våga satsa på det man helst vill jobba med. Och det går så mycket lättare om det verkligen är något man tycker är kul!

Sara Wänseth
Sara Wänseth