Med uppdrag att växa

2017-08-28

Tipset från en familjemedlem resulterade i tre år på Högskolan i Skövde. En fråga i förbifarten under första dagen på Högskolan blev till ett år som kårordförande. Konsultuppdraget ledde till en roll som VD.

– Det är en fantastisk tid i livet som jag inte tycker att man ska missa om man har möjligheten, säger Jerker Norström om studietiden.

Jerker är alumn från programmet Industriell automation och tog examen 1988. Han hamnade i Skövde efter ett tips från en familjemedlem och fastnade för att programmet var brett och gav en bra bas att stå på. Numera är han VD för företaget Svegro AB. Men det hände såklart en hel del där emellan. Under första dagen på Högskolan fick han i förbifarten frågan om att gå med i studentkåren vilket ledde till att han satt ett år som kårordförande och var ansvarig för sexmästeriet under hela studietiden.

– Mitt första uppdrag som kårordförande var att inviga arbetsmarknadsdagar så där fick jag en hel del kontakter. En av dem ledde till både sommarjobb och examensjobb på ett verkstadsföretag i Småland. Väl där fick jag tipset av en kollega att söka ett jobb som juniorkonsult på ett företag i Borås så det blev mitt första jobb efter examen.

Därefter blev det en flytt till Stockholm och kommande åren spenderade han på ICA. Projektledare, logistikchef och inköpsansvarig var bara några av rollerna han hade där. Under tiden på ICA satt han även fem år i säljledningen och tre år i Nordenledningen. Men 15 år senare kände han sig klar med dagligvaruhandel. Jerker började istället arbeta som konsult i egen regi. Fram till ett år senare, då ett av hans konsultuppdrag ledde till företaget Di Luca & Di Luca och ett erbjudande om att bli VD för ett av dotterbolagen. Här väntade 10 år av styrelsearbete och en sammanslagning av två bolag som Jerker sedan tog rollen som VD över.

Efter 10 år på Di Luca & Di Luca var det dags att söka nya utmaningar. Och snart efter att Jerker avslutat sitt uppdrag där ringde en rekryterare med ett erbjudande; en spännande resa i ett bolag som skulle växa och bygga varumärke. Sedan dess är Jerker VD för Svegro AB. Vardagen består av allt från arbete med varumärkesplattformen till strategier för hur bolaget ska växa. 

Det Jerker fastnade för med Skövde och Högskolan var småskaligheten:

– Känslan som jag fick med mig från Skövde var en närhet till allt och att man kände de flesta. Det tyckte jag var väldigt positivt och det tror jag är någonting jag har tagit med mig då de arbetsplatser jag har valt nu på senare tid är lite mindre organisationer där man har närheten till alla medarbetare. Jag tror att jag fastnade lite för det i Skövde.

Jerker Nordström, alumn från Högskolan i Skövde.
Jerker Norström