Ömsesidigt utbyte för studenter och näringsliv

2012-03-07

Jonas Svefors tog examen från internationella ekonomprogrammet vid Högskolan i Skövde 1998 – idag, onsdag, kommer han själv att gästföreläsa för studenter som går ekonomprogrammet.

- Det känns spännande och inspirerande att som gammal student på Högskolan i Skövde få ge tillbaka lite från mina erfarenheter. Från vår sida i näringslivet är det ett utmärkt sätt att prata om hur vår verklighet ser ut och få kontakt med studenter, säger Jonas Svefors.

Jonas är idag Sverigechef på Paroc Byggisolering som är en försäljnings- och marknadsdivision på Paroc. Jonas jobbar i Skövde som är Parocs Skandinaviska huvudkontor, men har i många år haft världen som arbetsplats. I sin föreläsning kommer han berätta hur företag bearbetar den professionella marknaden och hur man jobbar med etableringsprocesser på nya globala marknader.

Studenter vid Högskolan i Skövde får under sina studieår möta näringslivet på många olika sätt och gästföreläsare är ett viktigt inslag i undervisningen.

- Vi ser det som oerhört värdefullt att våra studenter får möta människor som jobbar i näringslivet! Det är mycket viktigt för våra studenter att de få höra hur man kan använda de teoretiska kunskaperna i ”vekligheten”.  Det är givetvis extra roligt när en före detta student ställer upp, säger Negra Pasalic som är ansvarig för ekonomprogrammet vid Högskolan i Skövde.

Ömsesidigt utbyte för studenter och näringsliv

Ömsesidigt utbyte för studenter och näringsliv