Skövde Academic Game Award delas ut för andra året

2014-12-01

2 december delas Skövde Academic Game Award ut för andra året. Utmärkelsen instiftades av kommunstyrelsen i Skövde 2013, i syfte att uppmuntra unga dataspelstalanger på Högskolan i Skövde och uppmärksamma spelutveckling som en del i Skövdes identitet. Vinnaren av Skövde Academic Game Award får ta emot ett stipendium på 20 000 kr.

Skövde Academic Game Award är instiftat som ett led i att stärka Skövdes position som platsen för unga spelutvecklare i Sverige. Syftet är också att skapa incitament för studentgrupper att kommersialisera sina projekt och på sikt starta företag i Skövde.

Nominerade till årets Skövde Academic Game Awards är fyra spelprojekt som studenter på Högskolan i Skövde utvecklat under vårens studier, och som en del av Microsoft Game Camp. Microsoft Game Camp arrangerades under sex månader tillsammans med Microsoft och var världens första i sitt slag. De nominerade teamen är Palindrome Interactive, Solstice, Mindblown Studios och Broken Chair.

Juryn består av representanter från aktörerna som står bakom Sweden Game Arena; Skövde kommun, Gothia Innovation AB och Högskolan i Skövde. Till grund för juryns arbete ligger flertalet bedömningsområden som återspeglar spelarens upplevelse samt utvecklarnas insats.

Årets stipendium delas ut i samband med en After Work som arrangeras för spelutvecklare, studenter och aktörer inom dataspelsområdet i Skövde och Västra Götalandsregionen.

Kontakt