Skövdeappen 2.0 är här

2012-05-14

Nyligen lanserades en ny, uppdaterad, version av den mycket populära Skövdeappen. Bland nyheterna hittas bland annat möjligheten att boka evenemang, en sökfunktion och schemavisning för Högskolans lärare, direkt i appen.

- Att kunna dela tips på exempelvis bra restauranger eller en spännande aktivitet har varit väldigt efterfrågat och vi har lyssnat på våra användare, säger Per Ekberg, VD på Next Skövde Destinationsutveckling AB. Andra efterfrågade funktioner har varit att kunna boka evenemang direkt från appen och att kunna skapa listor med sina favoriter bland alla evenemang och platser och det går också att göra i den nya versionen.

För att lättare kunna hitta i det stora utbudet finns numer också en sökfunktion. En ny kategori har också tillkommit till utbudet – Service. Service-kategorin innehåller bland annat apotek, banker och parkeringsplatser.

Lärarschema

För Högskolans studenter har appen inneburit, förutom all information av aktiviteter och evenemang i Skövde, också ett konkret verktyg där ett dagligen uppdaterat schema visas.

- I den här versionen har vi också lagt till en färgkodning där studenten kan individuellt anpassa sin schemavisning i appen för att få så bra översikt som möjligt. Men det som efterfrågats mest är schemamöjlighet även för lärare och nu är det möjligt, säger Annica Snäll, chef för externa relationer och kommunikation vid Högskolan i Skövde.

Den nya versionen av mobilapplikationen är, som tidigare, resultatet av ett samarbete mellan Next Skövde, Högskolan i Skövde och Försvarsmakten i Skövde. Appen finns tillgänglig för iPhone, iPad och Android-telefoner.