Skövdeforskare deltar under Konstnatten i Falköping och Tidaholm

2019-09-25

Forskare från Högskolan i Skövde medverkar nu till helgen i evenemanget Konstnatten i Tidaholm och Falköping. Deras konstverk kommer att ställas ut på Sagabiografen i Tidaholm. Dessutom kommer det framföras nykomponerad musik till filmen Vampyr.

Skrotbil i skog.

En serie fotografier som problematiserar bilen som fenomen ställs ut på Sagabiografen i Tidaholm under Konstnatten.

S.P.A.C.E. är en gruppering inom musikämnet vid Högskolan i Skövde och består av de tre kompositörerna och live-elektroniska musikerna professor Lars Bröndum, dr. Anders Sjölin och dr. Jamie Fawcus. Ensemblen har bildats för att experimentera, undersöka och komponera musik i rumsliga ljudfält och i interaktion med visuella medier. De rumsliga ljudfälten utforskas genom konstnärlig och vetenskaplig forskning huvudsakligen inom den elektroakustiska musiktraditionen. S.P.A.C.E. har tidigare gett konserter på bland annat Fylkingen i Stockholm, Skövde Kulturhus samt Högskolan för scen och musik vid Göteborgs universitet.

På lördag 28 september klockan 16.00 spelar S.P.A.C.E. live-elektronisk musik till filmen Vampyr (1932) på Sagabiografen i Tidaholm. Det som spelas är en konstnärlig gestaltning med ny musik av Bröndum, Sjölin och Fawcus.

Ulf Wilhelmsson, biträdande professor i medier, estetik och berättande, kommer att ställa ut ett mixed media-konstverk, The Fate of Fish. Verket är en reflektion kring tillståndet i Östersjön och hur fiskbeståndet av torsk, sill och skarpsill har förändrats under perioden 1970 till 2010. Verket består av en stor målning av Anna Wilhelmsson, en ljudkomposition av Ulf Wilhelmsson och två keramiska skulpturer av Annki Hedström Karlsson. Tidigare har verket ställts ut i Karlskrona som del av ett konstnärligt forskningsprojekt, Changing Climates. En serie kortfilmer kommer också att visas i biografen, och en serie fotografier som problematiserar bilen som fenomen ställs ut. Några av dessa fotografier har även de ingått i projektet Changing Climates.

Den här delen av utställningen har öppet fredag 27 september klockan 18.00 - 23.00, lördag 28 september 14.00 - 01.00 och söndag 29 september 11.00 - 14.00. Det är fri entré, det går utmärkt att besöka utställningen i rullstol.

 

Kontakt