Skövdes treenighet pratar dataspelsutveckling i Almedalen

2014-06-10

Årets Almedalsvecka närmar sig och i år kommer Sweden Game Arena, det vill säga Högskolan i Skövde, Skövde kommun och Gothia Science Park att finnas på plats och samla politiker, näringslivsrepresentanter och beslutsfattare för att skapa intresse och synliggöra vilken enorm potential som finns inom dataspelsbranschen – i synnerhet för Skövde och Sverige internationellt sett.

Under ett lunchseminarium på den Västsvenska Arenan bjuder de tre aktörerna in politiker och sakkunniga för att lyfta denna nya bransch och tillväxtraket upp på beslutsfattarnas agenda. Seminariet heter "Tillväxtraket och exportsuccé – hur accelererar svensk dataspelsindustri?"

– Det är viktigt för oss att närvara med vår expertis och synliggöra områden där vi ser en stark tillväxtpotential för såväl akademi som näringsliv och påverka beslutsfattare, säger Sigbritt Karlsson, rektor vid Högskolan i Skövde.

– Dataspelsbranschen har på ett drygt decennium och på egen hand skapat stort internationellt exportvärde för Sverige. För att accelerera och bygga vidare på den framgången ska vi utveckla samverkan mellan samhälle, näringsliv och akademi. Då kan vi stå ut och bli ledande internationellt, säger Patric Eriksson, vd för Gothia Innovation AB, som driver utvecklingen på Gothia Science Park i Skövde.

– Sverige är en av världens främsta dataspelsproducenter. Stora aktörer som Microsoft investerar i utvecklartalangerna hos oss i Skövde – en av Sveriges hetaste tillväxtregioner i branschen. Vi vill nu veta vad regeringen kan göra för att Sverige ska accelerera i en globalt växande industri och hur kan näringslivet bidra, säger Kristina Eklöf, näringslivschef på Skövde kommun.

Medverkande:

Ewa Björling, handelsminister (M)
Marita Ljung, statssekreterare Näringslivsdepartementet
Ulrika Frick, ledamot i Regionutvecklingsnämnden Västra Götalandsregionen (MP)
Isabella de Feudis, vd, Svenska Riskkapitalföreningen
Eva Fors, vice vd och marknadsdirektör Microsoft Sverige AB
Per Strömbäck, talesperson Dataspelsbranschen

När: Tisdag 1 juli kl. 12-13
Var: Västsvenska Arenan, Cramérgatan 3, lokal E 35, Almedalen
Seminariet  kommer att livestreamas på  www.his.se/almedalen2014

 

 

Kontakt