Skövdestudenter kan vinna Ekonomi-SM

2018-05-02

Den 5 maj koras årets vinnarlag i Ekonomi-SM. Och då hoppas Amanda, Viktoria och Louise från Högskolan i Skövde stå som segrare.

Ekonomi-SM

Amanda Persson Wärme, Viktoria Kemborn och Louise Wanner kan bli svenska mästare.

För ett tag sedan vann laget med Amanda Persson Wärme, Viktoria Kemborn och Louise Wanner deltävlingen i Skövde, och nu väntar riksfinalen i Karlstad.
– Det var väldigt roligt att vi vann deltävlingen här i Skövde, det kom som en liten överraskning. Men att vinna den nationella finalen vore något alldeles extra, självklart, säger Louise Wanner som läser Personal, organisation och ledarskap.

Kompletterar varandra

Upplägget i finaltävlingen blir densamma som under deltävlingen: tre timmars tenta där de tävlandes kunskaper sätts på prov på en rad olika sätt. Delmoment inom styrning och redovisning, marknadsföring, nationalekonomi och allmän ekonomi ska alla betas av. En styrka i Skövdelaget är just att de har olika spetsområden som kompletterar varandra.
– Det gör att vi kan dela in uppgifterna på ett bra sätt, säger Viktoria Kemborn som tillsammans med Amanda läser på ekonomprogrammet med inriktning redovisning och revision.
Just nu pågår de sista förberedelserna.
– Vi har plockat ut gamla tentor för att se mönster på frågor som skulle kunna dyka upp. Sedan hänger vi med i nyhetsbevakningen lite särskilt noggrant. Vi har exempelvis laddat ner appen från Dagens industri och läser på om stora bolagsstyrelser. Så vi finslipar formen för fullt, säger Amanda Persson Wärme.

     

  

Relaterad information

Mer om tävlingen