Stand-up, studentmässa och kortege under introduktionsveckan

2014-08-21

I höst startar 1800 nya programstudenter vid Högskolan i Skövde. Deras första vecka är fullmatad med introduktionsaktiviteter och avslutas fredag den 5 september med traditionsenlig kortege genom centrala Skövde och festligheter i Boulognerskogen som även är öppna för allmänheten. De nya studenterna välkomnas bland annat av rektor Sigbritt Karlsson och kommunstyrelsens ordförande Katarina Jonsson.

Vecka 36 är en intensiv introduktionsvecka för nya studenter vid Högskolan i Skövde, även om 400 studenter, bland annat de internationella studenterna, startar redan veckan innan. Från måndag till fredag finns ett festligt program med invigning, faddrar, studentmässa, utomhusbio och kortege genom staden samt stand-up och konsert i Boulognerskogen.

– Det här är ju läsårets höjdpunkt, när vi får förmånen att välkomna nya studenter till oss och till Skövde. Det handlar om att ge våra studenter en positiv känsla inför studierna, hjälpa dem till rätta med relevant information och samtidigt ha roligt tillsammans, säger Christina Johansson, introduktionsansvarig vid Högskolan i Skövde.

Hela campusområdet och delar av centrala Skövde kommer att smyckas för att välkomna studenterna och för att allt ska flyta på är över 170 faddrar (det vill säga nuvarande studenter på Högskolan) engagerade för välkomna de nya studenterna och visa dem staden. Högskolan i Skövde och Skövde kommun har ett nära samarbete i alla aktiviteter under introduktionen.

– Vi i Skövde vill såklart att alla nya studenter ska känna sig extra välkomna till kommunen, och därför är det viktigt för oss att vara en del i introduktionen och visa Skövde från sin bästa sida. Vi deltar bland annat på studentmässan och är också medarrangör till festligheterna i Boulognerskogen – en eftermiddag då alla Skövdebor är välkomna att delta i välkomnandet, säger Lisa Lindgren, varumärkesstrateg Skövde kommun.

Bild från introduktionen 2013