Stor satsning på hållbart arbetsliv i Skaraborg

2016-12-16

Högskolan i Skövde och projekt Hållbart arbetsliv i Skaraborg har tilldelats 9,2 miljoner kronor från Europeiska socialfonden (ESF).

Projektet vänder sig till yrkesgrupper som i sina jobb utsätts för hög stress samt traditionellt kvinnodominerande yrken.

- Det främsta syftet är att minska sjukskrivningstalen inom vård- och omsorgsförvaltningarna i kommunerna. Projektet ska utveckla redskap för att förebygga och motverka psykisk ohälsa och därigenom bidra till ett hållbart arbetsliv och att fler stannar kvar längre i arbetslivet, säger projektledare Karin Appelberg.

Projektet sker i samarbete med vård- och omsorgsförvaltningar vid kommunerna Lidköping, Götene, Hjo och Karlsborg. Övriga kommuner i Skaraborg kommer att bjudas in till föreläsningar med mera.

Från Högskolan medverkar forskare inom kognitiv neurovetenskap, folkhälsovetenskap, socialpsykologi och företagsekonomi.

- Vi ser mycket framemot detta samarbete mellan forskare och lärare från tre institutioner på Högskolan och våra samarbetskommuner i Skaraborg, säger Karin Appelberg.

Projektet startar 1 mars 2017 och avslutas 31 oktober 2019.

En grupp människor i ett gruppfoto.
Representanter från Högskolan i Skövde, kommunerna, Försäkringskassan och Västra Samordningsförbundet.

 

Kontakt