Studenter tävlar med sin affärsidé

2014-05-13

Studenterna Josefina Lönn och Joakim Sjöblom går första året på programmet Personal, organisation och ledarskap. I dagarna tävlar de med sin affärsidé "Mina tjänster" i Venture Cup och Business Challenge – och du kommer att kunna följa dem i nästa säsong av tv-serien Draknästet.

– Om jag ber dig tänka på en webbshop för kläder eller elektronikprodukter så kan du säkert komma på flera, men det finns idag inte en enda webbshop för tjänster och medlemskap, säger Joakim Sjöblom.

Det var under hösten 2013 som idén till "Mina tjänster" tog form – en affärsidé som initiativtagarna själva beskriver som en webbshop där du enkelt kan samla alla dina tjänster, med ett enda lösenord, och där du själv bestämmer betalningssätt.

– Vår affärsidé bygger på att vi idag använder oss av allt fler löpande tjänster som exempelvis Spotify, Netflix, mobilabonnemang, elavtal, gymkort - vilket kan bli rörigt. "Mina tjänster" samlar enkelt tjänster, och man kan lägga till och plocka bort tjänster som man önskar, säger Josefina Lönn.

Studentduon kommer även att delta i nästa säsong av tv-serien Draknästet som sänds i kanal åtta. Då får vi se om investerarna tror på idén och entreprenörskapet från Skövde.

Josefina Lönn och Joakim Sjöblom.

Josefina och Joakim i Skövde Nyheter

Venture Cup

Business Challenge

Kontakt