Studiestart för 150 internationella studenter

2018-08-27

Under måndagen var det dags för terminsstart för Högskolan i Skövdes nya internationella studenter.

International students at the University of Skövde, Autumn 2018.

Regnigt välkomnande för internationella studenter 

150 studenter från hela världen hade samlats för uppstarten. I sin nya hemort, Skövde. Redo att börja ett äventyr.
– Det här är en av årets höjdpunkter. Det är fantastiskt att så många studenter väljer Högskolan i Skövde som sin studieort utomlands, säger Frida Lindgren, internationell koordinator vid Högskolan i Skövde.

“Berget” uppskattat utflyktsmål

Somliga har rest långt. De nya studenterna kommer bland annat från Bangladesh, Sydkorea, Kina, USA, Mexico och Belgien. Tiden i Sverige blir ett tillfälle att lära känna en ny kultur, klimat och natur.
– De internationella studenterna som kommer till oss brukar älskar svenskarnas ”fika”-tradition, att vi är så informella och att vi är en liten skola där det är lätt att få kontakt med lärare och annan personal. Många uppskattar också naturen och Billingen. I början skrattar många när vi säger ”mountain” om vår lilla kulle, men sedan får jag ofta höra hur mycket de älskar att få vara uppe på ”berget”. Jag har hört fina historier om både tältning och grillkvällar. Det gör mig väldigt glad att de verkligen tar vara på möjligheten att vara i skogen, något som vissa kanske aldrig ens upplevt förut.

Kan hitta vänner för livet

Frida Lindgren har också ett tips, och medskick, till Skövdebor i största allmänhet.
– Bli vän med en internationell student! Förutom att lära dig om deras kultur och hemländer så kommer du kanske även att hitta en vän för livet, som du kan besöka i den personens hemland någon gång i framtiden.

Terminsstarten vid Högskolan i Skövde intensifieras de kommande veckorna. Den 3 september är det stort välkomnande för samtliga nya studenter på campusområdet. Därefter väntar också den årliga marschen och flottracet, den 7 september.

      

 

 

 

 

Relaterad information

Mer om introduktionen

Kontakt introgruppen #hisintro19/20

Susanne Söderberg
Introduktionssamordnare
susanne.soderberg@his.se
Tel: 0500-44 80 98

Erika Eriksson Hjelm
planerar internationellt intro
erika.eriksson.hjelm@his.se
Tel: 0500-44 81 96

Sabina Gudomlund Lindberg
Introgeneral Studentkåren 2019
introgeneral@studentkaren.se