Sugen på att göra ex-jobb utomlands? Sök MFS-stipendium senast 15 oktober.

2016-04-07

Nu har du som student vid Högskolan i Skövde möjlighet att göra något utöver det vanliga med ditt examensarbete. Ansök om ett MFS-stipendium och var med och förändra världen på riktigt.

Minor Field Studies (MFS) är ett Sida-finansierat stipendium på 27 000 kr för dig som vill studera utvecklingsfrågor i ett utvecklingsland. Stipendiet är till för att stödfinansiera resa och uppehälle under tiden du hämtar in material till din uppsats. Stipendiet kan sökas av dig som ska skriva uppsats på grund- eller avancerad nivå och därmed har minst 150 hp vid utresan. Du ska under minst åtta veckor studera frågor eller företeelser som har betydelse för den ekonomiska, sociala, politiska eller kunskapsmässiga utvecklingen i det land du åker till.

Ta genast kontakt med din akademiska handledare vid Högskolan i Skövde och undersök vilka möjligheter som finns inom ramen för just din utbildning. Högskolans MFS-handläggare och studieinformatör Frida Lindgren hjälper dig gärna med kontakter i fält och de praktiska förberedelser du behöver göra.

 

MFS-stipendium - mer information och inspiration

Kontakt