Varmt bemötande i ett kallt Skövde

2015-01-15

I dagarna välkomnas de nya internationella studenterna till Högskolan i Skövde. Totalt 80 internationella studenter kommer att tillbringa vårterminen i Skövde och för de flesta det är första gången i Sverige. Mångfalden bland studenterna är stor; 25 länder är representerade bland studenterna.

– Vi gläder oss över att antalet internationella studenter forsätter öka i jämförelse med vårterminen 2014. Antalet inresande utbytesstudenter ligger på samma nivå, medan vi har ca 30 % fler betalande studenter i år jämfört med vårterminen 2014. Bland våra betalande studenter ser vi fler från Mellanöstern, bland annat från Syrien. Bland utbytesstudenterna är det särskilt glädjande att vi för första gången välkomnar en utbytesstudent från Sydkorea, från vår nya samarbetspartner Yeungnam University, säger Elizabeth Persson, biträdande chef för Avdelningen Utbildnings- och Studentstöd vid Högskolan i Skövde.

Under de första veckorna får studenterna lära känna Högskolan i Skövde, staden samt den svenska kulturen. Introduktionen bjuder också på sociala aktiviteterna där studenterna får lära känna varandra och andra studenter vid Högskolan i Skövde. Bland annat anordnas korvgrillning på Billingen, filmkväll och resa till Lappland.

Vinnit George, Atbiramol Sasi och Meenu Sankar är tre internationella studenter från Indien som ska läsa sin master vid Högskolan i Skövde. Vinterkylan i Sverige är en stor omställning till skillnad från deras hem i södra Indien där det är trettio grader.

– Det är väldigt kallt, men människorna här i Skövde är varma och vänliga. Vi valde Skövde för kvaliteten på utbildningen, men vill också resa runt för att se oss runt. Jag hoppas att jag får chansen att se norrskenet, säger Meenu Sankar.


Vinnit George, Atbiramol Sasi och Meenu Sankar 

Studenter
En del av de internationella studenterna

Kontakt