Varmt välkomnande av 200 nya internationella studenter

2019-08-26

Måndagen 26 augusti var det terminsstart för alla nya internationella studenter vid Högskolan i Skövde. I år är det ungefär 200 nya internationella studenter som inleder sina studier under höstterminen – betydligt fler än förra året.

Nya internationella studenter h19

Under måndagen samlades nästan 200 studenter i värmen på campus för att påbörja sina studier vid Högskolan i Skövde. Deras gemensamma nämnare var att alla kom från ett annat land än Sverige, och var redo att påbörja ett nytt äventyr i Skövde.

Antalet internationella studenter har ökat under de senaste åren och de nya studenterna kommer från både när och fjärran. Närmare 40 nationaliteter finns representerade, bland dem Nepal, Mexico, Sydkorea, USA och Liberia, för att bara nämna några. När det gäller studenter från EU kommer många, precis som tidigare år, från Spanien.

– En väldigt viktig aspekt med introt är gemenskapen som blir här. Alla som kommer hit vill ju samma sak, skaffa vänner och lära känna sina studiekamrater. De internationella studenterna kommer från helt olika delar av världen och det känns otroligt fint att de nu strålar samman här i Skövde, säger Erika Eriksson Hjelm, som planerat det internationella introt vid Högskolan i Skövde.

Intensiv vecka

Under veckan kommer studenterna bland annat att besöka stadshuset, få en guidad busstur runt Skövde och äta gemensam buffélunch i Götasalen. På plats under introduktionsveckan finns också många faddrar som hjälper de nya studenterna att komma till rätta och lära känna sin nya studieort. I början av terminen är det fokus på många praktiska frågor som rör allt från registrering av kurser till boende och hur man öppnar ett bankkonto i Sverige.

Ta vara på tiden

Det finns fler fördelar med att studera utomlands, utöver att skaffa vänner, kunskap och erfarenhet.

– Jag vill gärna tipsa studenterna om att verkligen ta vara på tiden i Sverige. Att de ska passa på att resa när de är här, och uppleva så mycket som möjligt av vårt land och vår kultur, säger Erika.

Under måndagen inledde även de nya sjuksköterskestudenterna sina studier vid Högskolan i Skövde. Måndagen den 2 september intensifieras introveckorna, då det hålls stort välkomnande för samtliga nya studenter på campus. Introt avslutas 6 september.

 

Kontakt