Arbetsliv och akademi i samverkan

2013-10-24

Med målet att öka utbytet mellan näringslivet och den akademiska världen i Skaraborg bjuder forskningscentrat Framtidens Företagande vid Högskolan i Skövde in till en samverkanskväll på Gothia Science Park den 29 oktober. Deltagarna är såväl kommuner som företag och organisationer i regionen för att man ska kunna ta ett gemensamt grepp och samverka kring arbetslivsfrågor, organisering och utveckling.

– Det handlar i grund och botten om att hitta gemensamma utgångspunkter för att skapa en plattform för utbyte och samverkan mellan forskning och arbetsliv som stöttar Skaraborgs utveckling, säger forskningsledare Stefan Tengblad. Bland annat tar vi inspiration från Högskolan i Borås som de senaste 10 åren arbetat framgångsrikt med samverkan på detta sätt.  

På programmet står föreläsningar av James Reardon, professor i marknadsföring vid University of Northern Colorado, Oskar Falk, platschef för Volvo personvagnar i Skövde och Floby samt Margareta Oudhius, professor vid Högskolan i Borås. Övriga punkter är en forskningskavalkad av forskare från Högskolan i Skövde samt en workshop på temat akademi och arbetsliv.

Högskolan i Skövde vill bidra till tillväxt i samhället och därför är samverkan en självklar funktion. Vi för en kontinuerlig dialog och omfattande kunskapsutbyten mellan Högskolan och näringsliv, region, kommuner, organisationer och studenter. 

 

 

Se hela programmet