Kakor på his.se

På his.se används både sessionskakor och varaktiga kakor. Vissa kakor är nödvändiga för att his.se ska fungera och de har redan sparats temporärt på din dator och försvinner när du stänger din webbläsare.

Anpassa webbplatsen

En varaktig kaka används för att spara dina personliga inställningar av teckensnitt, textfärg, radavstånd med mera som du gör under Anpassa webbplatsen.

Genom att använda webbplatsen samtycker du till att kakor används. Om du inte vill acceptera kakor så går det inte att göra några anpassade inställningar.

Om kakor

Kakor (engelskans cookies) är små textfiler, som innehåller data, som lagras på besökarens dator och skapas av de webbplatser som besökts. Syftet är att ge besökare tillgång till olika funktioner.

Det finns två typer av kakor:

  1. En sessionskaka lagras tillfälligt i datorns minne under tiden en besökare är inne på en webbsida. Sessionskakan försvinner när man stänger webbläsaren.
  2. En varaktig kaka finns kvar på besökarens dator tills den tas bort.

Om du inte accepterar kakor

Om du inte accepterar att kakor används kan du göra inställningar i din webbläsare. Antingen kan du välja att inte ta emot några kakor alls eller att du får en fråga varje gång en webbplats försöker placera en kaka på din dator. I webbläsaren kan du också radera tidigare lagrade kakor, se webbläsarens hjälpsidor för mer information.

Post- och telestyrelsen (PTS) har mer information om kakor (cookies), hur de används och hur du hittar dem i din dator.