IT-exjobbsmingel - en möjlighet att skapa nya kontakter

Behöver du identifiera eller lösa ett problem i din verksamhet? Ett examensarbete med en student från Högskolan i Skövde är ett gyllene tillfälle för dig att utveckla din verksamhet.

Du som har verksamhet kopplad till IT – kom och diskutera dina idéer med Högskolans studenter från utbildningsprogram med inriktning på Datavetenskap, Systemvetenskap, Management, User Experience Design (& Kognitionsvetenskap), Nätverk & systemadministration och Beslutsstödssystem, alternativt hur människan interagerar med teknologi.

Välkommen att delta på IT-exjobbsmingel onsdag 6 november kl. 08.30 - 12.30 i Insikten, Portalen, Science Park Skövde. Tillsammans skapar vi kontakter mellan företag, studenter och handledare på Högskolan som kan leda till samarbete kring ett examensarbete under vårterminen 2020.

Tidigare exjobbare har bland annat undersökt:

  • Hur kan man realisera regler från en verksamhet i en (aktiv) databas
  • IS/IT-strategier inom en organisation
  • Hur skall man använda användbarhetsdesign
  • Problem med kunskapsöverföring

Program för IT-exjobbsmingel

08.30 - 12.30
Fokusområde: webb- och teknikperspektiv samt verksamhets- och användarperspektiv

• Kort presentation av vad examensarbete innebär och relaterad forskning
• Kort presentation från varje företag
• Fika och mingel med studenter, företagare samt handledare/examinatorer (forskare) från Högskolan i Skövde där vi tillsammans diskuterar exjobbsförslag och klargör eventuella frågetecken

Under hela dagen finns handledare/examinatorer på plats för samtal med möjlighet att finjustera förslag på examensarbeten, så att dessa på bästa sätt passar både organisationer och studenter. 

Målgrupp

Målgruppen är främst IT-företag med inriktning på produkt- och systemutveckling samt IT-avdelningar i företag och offentliga verksamheter i Skaraborg.

Vill du veta mer om exjobb?

Välkommen att ta kontakt med Jonas Mellin, 0500-44 83 21 eller e-post. Det finns även en LinkedIngrupp kallad ”HIS-IT-Mingel” där du kan kontakta oss samt diskutera examensarbeten.

Du kan också läsa mer om examensarbete inom IT och hur ett examensarbete fungerar rent praktiskt i PDF-dokumentet Examensjobb inom IT - så funkar det.
OBS! Examensarbeten inom dataspelsutveckling har en något annan inriktning än det som beskrivs i dokumentet.

Exjobb inom andra områden

Är du intresserad av studenter inom andra kunskapsområden? Samma dag och plats, i anslutning till IT-exjobbsminglet anordnas ExjobbExpo för studenter på Högskolans alla utbildningar. Ta gärna tillfället i akt att träffa fler studenter och besök ExjobbExpo kl. 16.00-17.30.

Mer information om ExjobbExpo finns här

Anmälan

Vill du medverka som utställare på IT-exjobbsminglet anmäler du dig via formuläret på denna sida senast 29 oktober. Du kan där också välja att anmäla dig till både IT-exjobbsminglet och ExjobbExpo. 

Du som är Data/IT-student behöver också anmäla dig till IT-exjobbsminglet (för att få fika). Vill du besöka ExjobbExpo på eftermiddagen är du välkommen utan att anmäla dig.

Mer information om ExjobbExpo och länk till anmälan finns här

Vid frågor kontakta Jonas Mellin, lektor i datavetenskap, Högskolan i Skövde, 0500-44 83 21, jonas.mellin@his.se