Skaraborgs Innovativa Miljöer

Bild på händer som är staplade på varandra

På Högskolan i Skövde finns tillgång till simulering, forskning och testmiljöer för aktörer inom projektet Skaraborgs innovativa miljöer. I projektet finns sex testmiljöer med syftet att minska gapet mellan forskning och innovation. Skaraborgs innovativa miljöer finansieras av både privata och offentliga aktörer inom regionen samt EUs strukturfond.

Med fokus på digital hälsa och framtidens industri

Vi jobbar med att bygga inspirerande testmiljöer framtagna i samverkan. I projektet har vi två spår, Virtual Health och Virtual Engineering. På ASSAR Industrial Innovation Arena i Skövde finns flera av våra miljöer som riktar sig mot framtidens industri, medan vi på Skaraborgs ambulansstation utvecklar virtuella miljöer för förbättrad prehospital sjukvård. Här på Högskolan i Skövde finns våra biomarkörer som genom sin metod kan tillämpas för utveckling av bättre diagnostik och vid validering av läkemedelskandidater, men även Skaraborgs Hälsoteknikcentrum som under våren bygger en lägenhet för att testa framtidens produkter mot vård och omsorgssektorn.  

Behöver du hjälp med din innovation?

Inom projektet erbjuder vi dig rådgivning kring din produkt, tjänst eller arbetssätt om den faller inom ramen för digital hälsa eller framtidens industri. Vi ser till att du får tillgång till rätt resurser i ditt innovationsarbete, får träffa andra innovatörer och delta på seminarier och konferenser. Är det så att din innovationsidé får bättre stöttning hos annan aktör så hjälper vi dig med kontakter för att komma vidare.

Vilken demonstrationsmiljö är du del av?

Vill du veta mer, eller är intresserad av att gå in i någon av miljöerna? Klicka dig vidare för mer information, här finner du även projektledarnas kontaktuppgifter. Eller ladda ner vår presentationsfolder här! Låt oss tillsammans bidra till ökad konkurrenskraft.