Annelie Alm

Annelie Alm arbetar som User Experience Designer på inUse i Göteborg. Hon tog examen från Högskolan i Skövde 2011 inom ämnet kognitionsvetenskap. Genom att arbeta som UX Designer arbetar hon med att påverka vardagen för många människor genom att göra system och produkter enklare att använda.

Annelie berättar om sin arbetsvardag

En vanlig arbetsdag kan se väldigt olika ut eftersom jag just nu jobbar i tre olika uppdrag med olika karaktär. En vanlig dag kan innehålla allt från att (1) sitta i brainstorming-möte med kund där vi diskuterar nya designlösningar för webb, (2) genomföra observationsintervjuer med kommunalanställda, till (3) att studera tillgänglighet för att kunna designa för "den stora massan". Jag älskar variationen i arbetet och att den ena dagen aldrig är den andra lik.

Innovativit jobb med mycket kundkontakt

Jag älskar kundkontakten samt de innovativa momenten när vi jobbar med konceptdesign. Inom UX-området går utveckligen i rasande fart vilket innebär att man måste läsa på och ligga i framkant för att hänga med. Detta ser jag både som utmanade och motiverande då det kräver ständig personlig utveckling och bidrar till ett sug efter att vilja veta mer och bli bättre!

Annelie tror på en utvecklande framtid för UX-designers

Jag ser på framtiden med spänning! Som jag skrev ovan går utvecklingen inom UX-området framåt i rasande fart, och det känns som att området nyligen har kommit igång "på riktgt". Apple och iOS har verkligen inburit ett lyft för området och gjort världen medveten om vikten (och fördelarna) med att designa för användarna. Jag tror det kommer att finnas obegränsat med arbete för UX-Designers framöver, och jag hoppas att vi tillsammans kan få världen att se UX-processen som en obligatorisk del i allt arbete.

 

Mer om Annelie Alm
 

Arbetar som

User Experience Designer

Förebild

Jag har många förebilder, men det som dem alla har gemensamt är att dem brinner för det dem gör!

Vad ger dig energi?

Produkter som skapar "mersmak".

Bästa tipset till den som står i valet och kvalet?

Välj något som du tycker känns spännande och roligt - allt blir lättare då!