Möt Anna Fomina som pluggar Personal, organisation och ledarskap

Anna Fomina kombinerar studier på Högskolan med elitsatsning i tyngdlyftning. Möt tjejen som har junior-EM på sin meritlista

Anna Fomina - Personal, ledarskap och organisationsutveckling

Sju snabba frågor

Hur är det att plugga i Skövde?

Att plugga i Skövde känns lite som att plugga i sitt andra hem. Jag är på campus några dagar i veckan.

Varför valde du POL?

Jag visste inte alls att man blev ekonom med HR inriktning efter examen, det enda jag kollade på var att många kurser verkade intressanta och jag ville bara testa på.

Vad jobbar du med om fem år?

Då arbetar jag med drivna och intressanta människor, kanske som personalansvarig på ett stort företag, föreläsare eller egenföretagare.

Vad skulle du velat veta som ny student?

Det jag kände när jag började läsa som 19 åring precis efter gymnasiet var att alla äldre verkade erfarna både när de gällde livet och högskolestudier, att alla visste allt. Så var det naturligtvis inte. Alla som börjar på högskolan har saker som dem är väldigt bra på och dåliga på, man hjälps helt enkelt åt och utvecklas som människa under tiden man läser.

Vad är fördelen med att plugga på en liten högskola?

Det är fördelaktigt på många sätt, exempelvis att många ansikten man ser under dagen känner man igen, lärarna är också mycket närmare än på större högskolor. Detta leder till en hemkänsla som är svår att sätta ord på.

Har du något tips till den som ska välja utbildning?

Ha ha, har många tips, men ett av dem skulle vara att när du spanat in en utbildning och ska söka kolla in vilka kurser man läser, det kan du enkelt göra på högskolans hemsida. Detta kan hjälpa dig att välja rätt program och göra dig mer förberedd.

Vad var största överraskningen med att vara student?

Den största överraskningen var hur stor skillnad det verkligen är mellan högskolan och gymnasiet. Man hade hört om att det skiljde sig men inte så mycket trodde jag. Det är exempelvis mycket mer eget ansvar än jag trodde, samtidig som att det finns så många möjligheter till att få hjälp med sina studier.

Bild med texten: Jag vill bli din hjälte

Fråga Anna om Personal, organisation och ledarskap 

Din HJÄLTE finns tillgänglig för frågor och stöd hela vägen fram till att terminen startar i höst.
Ställ dina frågor till:

polhjalte@his.se

Läs mer om programmet:

Personal, organisation och ledarskap