Möt Ella Arwesved

Ella tycker att det är familjärt och mysigt att plugga i Skövde. Hon är uppväxt här och har alltid haft en bra uppfattning om Högskolan.

Bild på studenthjälte för ingenjörsprogrammen6 snabba frågor

Varför valde du att plugga ditt program?

Intresset för produktionsingenjör uppstod efter att jag påbörjade (och avslutade) studier på två högskolor med två olika lärarutbildningar. Intresset för teknik och matematik har alltid följt mig genom skolåren, men jag kände ingen inspiration för att vidareutbilda mig inom området när studentdagen var kommen. Efter två år med olika utbildningar samt jobberfarenheter, landade jag helt rätt!

Har du något tips till den som ska välja utbildning?

Låter en utbildning intressant, så kör! Kika på utbildningens kurser och bilda dig en uppfattning. Av egna erfarenheter, var inte rädd för att prova. Det ska kännas 100% rätt och om det inte gör det, så våga prova något annat. Det är en djungel av utbildningar och är omöjligt att veta vad som är rätt för en själv innan du provat.

Vad är största överraskningen med att vara student?

Hur stor kapacitet du besitter och hur roligt det kan vara att plugga när ämnet är något som intresserar dig till 100 %. Första introduktionen i en kurs kan få en helt mållös när du inser vad som förväntas av dig i slutet av kursen, men på ett eller annat sätt så reds alla frågetecken ut på vägen. Se bara till att hänga med i tempot och ständigt vara i fas så klarar man mer än vad man tror.

Vad är det bästa med Skövde?

Närheten till fantastisk natur och fina miljöer, samtidigt avståndet till stadskärnan och mer stadskänsla för den som önskar. Har allt, men utan att bli för överflödigt och "för stort".

Vad gör du på kvällar/helger?

Jag älskar fysisk aktivitet i alla former, bland annat så orienterar jag, åker mycket längdskidor vintertid, rider och umgås givetvis med sambo och hund.

Roligaste kursen du tagit vid Högskolan?

Det måste vara Ingenjörsprojekt 1 som lästes under sista terminen i årskurs 1. Då fick vi i grupp arbeta fram en "katt-o-mat" (automatisk kattmatare) och involvera såväl programmering, design och fysisk konstruktion.

Bild med texten: Jag vill bli din hjälte.

Fråga Ella om Produktionsingenjör

Din HJÄLTE finns tillgänglig för frågor och stöd hela vägen fram till att terminen startar i höst. 

Ställ dina frågor till:
ingenjorshjalte@his.se

Läs mer om programmen

Designingenjör
Högskoleingenjör - bred ingång
Maskiningenjör
Produktionsingenjör