Möt Erik Ljungdahl

Hemtrevligt. Och utan gamla traditioner att tvingas ta efter. För Erik Ljungdahl, som tidigare studerat vid större högskola, är Skövde och programmet för Systemvetenskap att föredra. Här bor han också nästan "för nära" skolan.

Bild på Erik Ljungdahl

Hur är det att plugga i Skövde?

– Jag gillar det starkt. Det är litet och hemtrevligt! Eftersom det är nära till allt, och alla, blir det en gemytlig stämning!

Varför valde du att plugga Systemvetenskap?

– Jag ser gärna en framtid inom Polisens forensiska avdelning (kriminaltekniska laboratorium) och då verkade systemvetenskap som ett bra steg att ta.

Vad skulle du velat veta som ny student?

– Ställ dig i bostadskö tidigt. Få in studievanan tidigt. Fika mer!

Vad är fördelen med att plugga på en liten högskola?

– Av erfarenhet efter att ha pluggat på några av landets större skolor kan jag säga att det är lättare att synas här. Du kan lättare få större plats och "sticka ut". Det är också lättare att få en mer personlig kontakt med lärare. Det finns inte heller så många gamla traditioner, här tillåts du forma dina egna.

Vad var största överraskningen med att vara student?

– Det egna ansvaret. Det är en omställning från gymnasiet på det sättet att du ansvarar för allt själv! Jag var asnervös innan jag började plugga för just det, men insåg snabbt att det är en stor frihet.

Hur bor du?

– I en studentlägenhet fem minuter från högskolan. Inget bra avstånd om man siktar på att jämt vara i tid! Det är nästan för nära.

 

Bild med texten: Jag vill bli din hjälte.

Fråga Erik om Systemvetenskap

Din HJÄLTE finns tillgänglig för frågor och stöd hela vägen fram till att terminen startar i höst. 
Ställ dina frågor till:

syshjalte@his.se

Läs mer om programmet

Systemvetenskap