Möt Joakim Remes

Joakim Remes är 26 år och kommer från Smedjebacken i södra Dalarna. Nu bor han i en trea i Skövde med sin sambo och katt.

Joakim Remes,

Fem snabba frågor

Hur är det att plugga i Skövde?

 Jag tycker det är jätte bra! Staden har allt som man behöver och det är enkelt att ta sig runt både via fot och cykel. Skolan ligger centralt och nära till centralstationen vilket även gör det lätt för de som pendlar.

Varför valde du att plugga Datavetenskap?

Jag har alltid varit intresserad av att lära mig hur saker och ting fungerar och hur man kan ta olika komponenter för att skapa saker, det blandat med mitt intresse för teknik och datorer gjorde valet självklart.

Vad är fördelen med att plugga på en liten högskola?

Den största fördelen är alla människor och andra studenter man får möjlighet att träffa! Jag har själv fått möjligheten att lära känna många andra studenter från andra program och institutioner. Det är även enkelt att prata och få en god kontakt med lärarna eftersom de oftast känner igen en från både föreläsningar och andra moment i kurserna.

Har du något tips till den som ska välja utbildning?

Välj något som du verkligen är intresserad av och kan se dig själv arbeta med! Det kommer vara perioder då det är tufft att plugga och det hjälper verkligen att vara intresserad när ämnet känns som mest "ointressant".

Beskriv ditt program med tre ord

Utmanande, roligt och intressant.

 

 

 

Bild med texten: Jag vill bli din hjälte.

Fråga Joakim om Datavetenskap - inriktning systemutveckling

Din HJÄLTE finns tillgänglig för frågor och stöd hela vägen fram till att terminen startar i höst. 
Ställ dina frågor till:

dvphjalte@his.se

Läs mer om programmet

Datavetenskap - inriktning systemutveckling