Möt Kasper Löf

Att flytta till en ny stad är spännande, men kan också vara nervöst. Att lära känna nytt folk i Skövde är dock inga problem, enligt Kasper Löf som läser Kognitiv neurovetenskap - tillämpad positiv psykologi. Här är det intimt och mysigt och lätt att hitta kompisar oavsett utbildning.

Bild på Kasper löf

Fem snabba frågor

Hur är det att plugga i Skövde?

– Att studera i Skövde är väldigt bra! Det finns en intimitet på högskolan som gör att du kommer nära de som undervisar klasskamrater och även andra människor på skolan. Skövde är en mysig, liten, stad som har det mesta du kan önska dig samtidigt som det är cykelavstånd överallt. Överlag väldigt trevligt! Ett plus är att det finns bra tågförbindelser, vilket gör att du också enkelt kan hälsa på familj och vänner över en helg.

Varför valde du att plugga Kognitiv Neurovetenskap – tillämpad positiv psykologi?

– Jag valde att plugga programmet för att jag ville lära mig positiv psykologi. Att få läsa kognitiv neurovetenskap och få en stor förståelse för hur hjärnan fungerar ur ett biologiskt perspektiv har också varit lite av en dröm. Min dröm är att få jobba med att hjälpa människor på olika sätt och det går hand i hand med utbildningen. När jag kom in så tänkte jag faktiskt att "det här är för bra för att vara sant". Nu går jag i tredje året och tycker fortfarande det är lika kul.

Roligaste kursen?

– Jag har positiva minnen från alla kurser. Den som står ut mest är Positiv psykologi och välbefinnande. En kurs där vi fick djupdyka i vad lycka faktiskt är och hur du kan främja det. Väldigt intressant vetenskap och lärarna i kursen var helt fantastiska.

Vad är fördelen med att plugga på en liten högskola?

– Som jag nämnde tidigare: det är intimt. Det har bland annat gjort att jag hittat två av mina bästa kompisar utanför min klass. Det är en väldigt lättsam stämning, vilket bidrar till att det är lätt att lära känna nytt folk. Jag har också alltid snabbt fått tid med lärare eller examinatorer om jag är osäker på något. Det är en stor trygghet!

Vad jobbar du med om fem år?

– Då använder jag min kunskap för att öka människors välbefinnande och på så sätt också minsk riskerna för psykisk ohälsa.

Bild med texten: Jag vill bli din hjälte.

Fråga Kasper om Kognitiv neurovetenskap - tillämpad positiv psykologi

Din HJÄLTE finns tillgänglig för frågor och stöd hela vägen fram till att terminen startar i höst. 
Ställ dina frågor till:

tpphjalte@his.se

Läs mer om programmet

Kognitiv neurovetenskap – tillämpad positiv psykologi