Möt Linnéa Efraimsson

Linnéa Efraimsson ville ha en bred utbildning som ger valmöjligheter. Efter att ha läst bred ingång och nu fortsatt ingenjörsutbildningen med design har hon hittat helt rätt. Och i horisonten hägrar drömmen: att bli produktionsutvecklare på Ikea!

Bild på Linnea Efraimsson

Sex snabba frågor

Vad är det bästa med Skövde?

– Det är nära till allt. Och så är det trevliga och tillmötesgående människor och väldigt bra uteliv för en småstad. Ett hett tips är att gå på "Allsång på krogen" en fredag, riktigt bra drag och det hittar du garanterat inte någon annanstans än här!

Varför valde du att plugga ditt program?

– Jag har alltid varit intresserad av det tekniska ämnena i skolan samt att jag ville ha en bred och rejäl utbildning med mig ut i arbetslivet. Med bred ingång kände jag att jag fick känna på alla tre inriktningar som skolan erbjuder. Jag har dock alltid varit intresserad av design och kreativitet så designkurserna föll mig ganska naturligt. Det gjorde att jag valde design som inriktning till år två.

Vad skulle du velat veta som ny student?

– Att plugga till ingenjör är tufft och man får räkna med att det kommer bli en och en annan omtenta. Jag hade väldigt lätt för mig i gymnasiet och trodde inte att tempot och nivån skulle skilja sig riktigt så mycket som det faktiskt gör. Det gäller att vara strukturerad och ställa sig in på mycket plugg under många timmar. Men tro mig, allt slit är verkligen värt det!

Vad visste du om Skövde innan du flyttade hit?

– Att det bara var bönder som bodde här, haha! Nej men hade väl egentligen inte så bra koll på Skövde innan jag flyttade hit. Visste bara att det är en idrottsstad med bra lag i både dam- och herrhandboll, fotboll och hockey. Men Skövde har överraskat mig på ett positivt sätt. Staden är inte så liten som jag trodde samtidigt som allt ligger väldigt nära. Butiker, uteliv och idrott håller hög klass och Skövdeborna är alltid väldigt trevliga och omtänksamma!

Har du något tips till den som ska välja utbildning?

– Plugga inte för pluggandes skull, utan se till att välj något du tycker är roligt och intresserad av! Då blir studierna mycket roligare du har lättare att lära dig saker och att blir bättre på din grej. Vet du inte vilken inriktning du ska välja så rekommenderar jag verkligen bred ingång. Den ger dig en riktig chans att faktiskt lära känna de olika inriktningarna innan du gör ditt val.

Vad jobbar du med om fem år?

– Drömmen hade varit att få jobba som produktutvecklare på Ikea.

Bild med texten: Jag vill bli din hjälte.

Fråga Linnéa om Designingenjör och/eller Högskoleingenjör - bred ingång 

Din HJÄLTE finns tillgänglig för frågor och stöd hela vägen fram till att terminen startar i höst. 
Ställ dina frågor till:

designinghjalte@his.se

hogskoleinghjalte@his.se

Läs mer om programmen:

Designingenjör

Högskoleingenjör - bred ingång