En växande stad med roligt studentliv

I Skövde är studentlivet lite friare, lite mer kreativt och nytänkande än i mer traditionstyngda universitetsstäder. Här finns inga cementerade riter och konserverade profiler. Här är det du och dina studiekamrater som får ta plats!

Präglad av studentlivet

När många invånare är studenter, präglar det stadens karaktär. Det gör även entreprenörsandan och de många företagen här i trakten. Och den underbara naturen, som erbjuder avkoppling och aktivitet alldeles inpå knuten. Skövde är en trevlig stad att plugga i helt enkelt.

Studentrum, delad lägenhet eller egen lya

Som student brukar tillgångarna vara relativt begränsade. Det är oftast billigare att leva här om du jämför med en storstad. Skövde erbjuder flera former av studentboende. Du kan välja att ha ett rum i en studentkorridor eller en egen lägenhet. Många studentbostäder ligger intill campus eller i centrum. Vad som passar dig bäst kan bara du avgöra.

Läs mer om hur du söker boende

Lagom stor och nära till allt

Skövde har allt det du önskar dig av en stor stad och allt du längtar efter i en mindre. För Skövde är precis lagom, med småstadscharm och storstadsutbud. Här finns det mesta på nära håll, oavsett om du är ute efter nattliv, naturupplevelser eller kultur. Du har ett stort utbud av affärer, restauranger och nöjen – allt på bekvämt gång- eller cykelavstånd från Högskolan och din studentbostad. Tar du snabbtåget är det en timme till Göteborg och två till Stockholm. Resecentrum ligger tvärs över vägen från Högskolan och härifrån går snabbtåg, med många dagliga avgångar, och över 200 regionala bussar och tåg.

Träna lätt

Vill du träna eller röra på dig, finns i stort sett alla möjligheter. Det är tätt mellan fotbollsplaner, gym och idrottshallar i Skövde. Prova på någon ny kul aktivitet eller fortsätt med något du gillar sen tidigare. Hittar du inte just det du vill göra, så erbjuder Studentkåren i Skövde möjlighet att dra igång något med likasinnade.

Skövde ligger vid berget Billingen, så det är bara att snöra på sig joggingskorna eller vandrarkängorna och upptäcka någon av alla vandringsleder. Om snön ligger kan du testa de fina skidspåren och slalombacken.

Kultur och kreativ verksamhet

Film, musik, teater, konst, musikal, dans – att uppleva eller skapa? Skövde är en av de viktigaste teater- och filmstäderna utanför våra storstäder. Här blandas gästbesök från professionella producenter med uppsättningar av lokala teatersällskap och Göteborgsoperans verksamhet. Kulturhuset i Skövde är Sveriges första och här hittar du konstmuseum, konsthall, konstpedagogisk verkstad och bibliotek.

Leva och bo

Läs mer

Kontakt

Behöver du tips om att hitta boende? Eller undrar hur det funkar att bo lite utanför stan? Vi svarar på frågor om studentboende i och i närheten av Skövde.

Kontakta oss

E-post: bostadsformedling@his.se
Telefon: 0500-448600 (måndag-fredag kl. 10-12).
Besök: Hus E, våning 2, på campus.