Engelska 1-30 hp G1N, 30 hp, EN160G

Vill du läsa om hur det engelska språket fungerar? Vill du lära dig att tala och skriva engelska bättre? Då är det här en kurs för dig.

Du studerar engelskans struktur i skrift och uttal, och hur den skiljer sig från svenskan. Du lär dig modern engelskspråkig litteraturhistoria samt läser och lär dig analysera skönlitterära texter. För att belysa språket och dess litteratur studeras Storbritanniens och USA:s geografi, historia och kultur- och samhällsförhållanden. Efter den här kursen har du kunskap och färdighet att använda språket skriftligt och muntligt i olika sammanhang. 

Detta är en heltidskurs över hela terminen och ligger till grund om du vill fortsätta dina studier till högre nivåer. Den kan också vara ett led i att på sikt plocka ihop kurser till en lärarbehörighet eller att komplettera en lärarbehörighet. Den består av fyra delkurser som du kan läsa var och en för sig om det inte passar för dig att läsa på helfart. Schemat är då detsamma men du söker och läser delkurs för delkurs (EN140G, EN171G, EN139G, EN162G). De fyra delkurserna tar upp grammatik/fonetik, litterära texter, geografi/samhällskunskap/historia, och har övningar i muntlig och skriftlig språkfärdighet. Observera att denna kurs nu har bytt kurskod från EN101G till EN160G.

Är du i behov av att läsa mer praktiskt inriktad engelska bör du i stället ta en titt på kurserna Engelska/Allmän språkfärdighet G1N 7,5 hp (EN153G), Engelska/Affärsengelska 7,5 hp (EN145G) eller Engelska/Muntlig presentationsteknik 7,5 hp (EN136G).

Kursstart
Kurstyp
Undvform
FRÅGA KURSANSVARIG
* Fält är obligatoriskt De personuppgifter du lämnar i formuläret kommer Högskolan i Skövde bara att använda för just detta specifika ändamål. Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter: www.his.se/gdpr