Moa Lenngren fixade jobbet via ett skolprojekt

Moa spelar i rockbandet Browsing Collection, jobbar som musiklärare på högstadiet samtidigt som hon är kompositör för ett spel.

Foto: Linn Carlson

Varför valde du att läsa Dataspelsutveckling – Musik?

Jag har varit musiknörd ända sedan jag kan minnas och när jag skulle ta studenten från Music and Production i Skara visste jag inte riktigt vilka utbildningar inom musik som fanns i närheten. Då fick jag höra om att Dataspelsutbildningen i Skövde hade en musikinriktning och efter lite reasearch väntade jag inte en sekund med att söka. Eftersom jag också har ett stort intresse för spel och film så kändes det givet att det var detta jag ville göra.

Vad är det bästa med programmet?

Eftersom jag redan kunde nyttja digitala musikprogram och hade god kunskap inom studioteknik och låtskrivande så var det bästa och viktigaste för mig att träffa personer med samma intresse och ambitioner som jag själv. Jag hade heller ingen aning om hur spelbranschen såg ut eller ens att Skövde var så ledande inom spelutveckling som det verkligen är, så jag fick en god inblick i hur spelutveckling funkar och har knutit många viktiga kontakter tack vare skolan.

Vad gör du idag?

Idag jobbar jag som kompositör på ett spel som, i samarbete med Doris Film i Göteborg, kommer släppas på iPad till sommaren. Det var via skolan och under kursen spelprojekt 1 som min grupp kom i kontakt med Doris Film och detta samarbete fortsatte även efter examen. Jag arbetar dessutom som lärare på högstadieskolan i Stöpen där jag inte bara lär ut musik utan också håller i elevens val "TV & Dataspelskultur" där jag genom mina erfarenheter och kunskaper försöker väcka ett större intresse för spelutveckling bland ungdomar.

Har du några tips till blivande studenter på programmet?

Den här utbildningen är en stor möjlighet för oss studenter att få in en fot i arbetslivet som spelutvecklare. Både för dig som har tidigare kunskap inom ämnet men också för dig som, precis som jag, inte tidigare har studerat något i samband med spel. Känner du att du vill göra något kreativt under högskoletiden men ändå få med den vetenskapliga biten så är detta rätt program för dig. Alla jag känner som pluggat DSU är dessutom riktigt goa personer och jag umgås fortfarande flitigt med många av mina gamla kurskamrater. DSU är som en familj och jag ångrar inte en sekund att jag sökte.