Elicom

"Vi behöver de nya kunskaper vi får från Högskolans studenter"

- Vi vill gärna ha in ytterligare produktionskunnande i företaget och därför vill vi ha ännu mer kontakt med Högskolan än vi har idag. Vi behöver helt enkelt ta till oss nya kunskaper och jag tror att vi bl a kan hitta det bland studenterna i Skövde. Själv sitter jag med i en produktionsteknisk grupp på Högskolan som jag fått ut mycket av. Det har övertygat mig om att vi har mycket mer att lära därifrån.

- Elicom bygger elskåp / eldistributioner till bl.a. till telekomindustrin. De studenter vi haft här har t ex hjälp oss med att tänka i nya banor när det gäller tillverkningsflödet i fabriken. Där finns det mycket att hämta, vi skulle bland annat kunna bli mycket bättre på att mäta våra flöden. Men det blir det lätt så när ett företag går bra och man är nöjd med det resultat man har och fortsätter jobba inom sina fyra väggar istället för att söka nya kunskaper. I framtiden hoppas jag dock att vi på ett helt annat sätt ska utnyttja den kunskap och de idéer som jag vet finns på Högskolan.

Vill utveckla samarbetet

- Vi är ett framgångsrikt företag och vår verksamhet blir allt mer internationell, vi exporterar allt mer till en internationell marknad och vi är inne på både den Kinesiska och Indiska marknaden. Då gäller det att kunna internationell handel – och de kunskaperna finns också att få genom Högskolan. Ofta är det så att vi har för mycket att göra och inte hinner ta oss dit – men Högskolan får gärna komma till oss. Varför inte marknadsföra sig hårdare mot industrin genom att skapa intensiva träffar med oss - det är ett initiativ som jag är säker på skulle uppskattas av företagen här i Töreboda och dessutom bidra till att utveckla samarbetet med Högskolan ytterligare. Korta möten där vi med hjälp av duktiga föreläsare och intressanta teman visar på möjligheter och kunskaper som företagen kan utveckla. Töreboda har lång tradition av företagande och har idag flera framgångsrika företag – Daloc, Westerstrands, Wåge-Industrier, Hermanders m.m.

Håkan Friborg, produktionsansvarig, Elicom, Töreboda