Ekonomprogrammet - ledarskap och verksamhetsutveckling, 180 hp

Grundläggande behörighet + Matematik 3b / 3c, Samhällskunskap 1b / 1a1 +1a2. Eller: Engelska B, Matematik C, Samhällskunskap A. (eller motsvarande kunskaper)

Kandidatexamen
ht 19Gamla utbildningsplaner

Är du intresserad av ledarskap och vill arbeta med att utveckla företag och organisationer? Lockas du av att kunna ge dina arbetskamrater verktygen att växa och utvecklas? Då är Ekonomprogrammet ledarskap och verksamhetsutveckling rätt utbildning för dig!

Att vara ledare idag innebär att vara öppen för förändring och kunna ta vara på alla människors kompetenser och erfarenheter på bästa sätt.
På Ekonomprogrammet ledarskap och verksamhetsutveckling får du en förståelse för ledarskapets utmaningar och lär dig att leda verksamheter i ständig utveckling.

Det här läser du på Ekonomprogrammet ledarskap och verksamhetsutveckling

Under första läsåret får du en bred bas med kurser i företagsekonomi, nationalekonomi, juridik och statistik.

Andra året studerar du hur förändrings- och ledningsarbete används i praktiken.

Tredje året både vidgar och breddar du dina kunskaper genom kurser i bl.a. ledarskap och chefsarbete och nationalekonomi. Du avslutar programmet med att skriva ditt examensarbete på kandidatnivå.

Jobb efter examen

Medelåldern på många av dagens ledare är hög och det kommer att finnas ett stort behov av ekonomer med gedigna kunskaper i hur man leder och utvecklar verksamheter. Ekonomprogrammet ledarskap och verksamhetsutveckling har utvecklats tillsammans med chefer och ledare inom ett brett spektrum av företag och organisationer för att skapa en utbildning som förbereder dig för ditt framtida yrkesliv.

Studera vidare efter examen

Tre års studier på Ekonomprogrammet - ledarskap och verksamhetsutveckling leder till en kandidatexamen i företagsekonomi. Efter avslutad utbildning kan du fortsätta med magisterutbildningen Ledarskap och verksamhetsutveckling på Högskolan i Skövde. Du har också möjlighet att läsa vidare på avancerad nivå på andra lärosäten i Sverige och utomlands

Forskning inom företagsekonomi på Högskolan

Högskolan bedriver flera forskningsprojekt inom företagsekonomi. Läs mer på hemsidan för forskningsspecialiseringen Framtidens företagande.

Fråga din HJÄLTE

Koshar Rasheed, ekonomstudent

Koshar är din HJÄLTE och finns tillgänglig för frågor hela vägen fram till terminstart.
Läs mer om Koshar och hans studier på Ekonomprogrammet - ledarskap och verksamhetsutveckling.

Grundläggande behörighet + Matematik 3b / 3c, Samhällskunskap 1b / 1a1 +1a2. Eller: Engelska B, Matematik C, Samhällskunskap A. (eller motsvarande kunskaper)

Kandidatexamen
ht 19Gamla utbildningsplaner

Vill du veta mer om utbildningen och hur det är att studera i Skövde?

De personuppgifter du lämnar i formuläret kommer Högskolan i Skövde bara att använda för just detta specifika ändamål. Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter: www.his.se/gdpr

CHRISTIAN GADOLIN

Programansvarig


0500-448862
Christian Gadolin
FRÅGA MIG
* Fält är obligatoriskt De personuppgifter du lämnar i formuläret kommer Högskolan i Skövde bara att använda för just detta specifika ändamål. Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter: www.his.se/gdpr

FrågaStudie- och karriärvägledare Ulrika Granlid

studievägledare

Ulrika Granlid

ulrika.granlid@his.se
0500-448701

Läs mer