Teknik och datorkunskaper

För att klara av högskolestudier oavsett studieform och studietakt krävs vissa grundläggande datorkunskaper. Med en dator ansluten till Internet kommer du åt de tekniska verktyg du behöver som distansstudent på Högskolan i Skövde. Genom datorns webbläsare får du tillgång till material och kan kommunicera med dina lärare och övriga studenter på kursen.

Grundläggande datorkunskaper 

Det här bör du kunna:

  • skicka och besvara e-post, samt kunna bifoga meddelanden.
  • använda webbläsare för att ta del av information på Internet. Det gäller både för att besöka webbsidor och för att kunna söka information via sökmotorer (till exempel Google)
  • skriva texter på datorn med hjälp av ett ordbehandlingsprogram (till exempel Word eller Wordpad)
  • hantera filer, det vill säga du måste veta hur och var du sparar dina arbeten på en dator.

Är du osäker på om dina kunskaper räcker? Kontakta då kursansvarig för den kurs du vill läsa för detaljerad information om vilka krav som gäller för just den kursen.

Det finns också mycket hjälp att få. Du kan till exempel besöka Studieverkstan som hjälper dig med bland annat språkstöd och datorstöd. Mer information hittar du på www.his.se/studieverkstan

Flera kommuner har lärcentra som är ett stöd för dig som vill läsa på högskola men inte har möjlighet att flytta till en högskolestad. På lärcentra finns den teknik som behövs vid distansstudier och personal som kan hjälpa dig.

Tekniska verktyg vid distansutbildning

När du läser en kurs på Högskolan i Skövde kommer du generellt i kontakt med tre olika verktyg. Samtliga kommer du åt genom att surfa till dem i en vanlig webbläsare:

  1. Studentportalen med lärplattformen Scio
  2. Inspelade föreläsningar
  3. Adobe Connect - Högskolans e-mötesrum

Läs mer om de tekniska verktyg du kommer i kontakt med vid distansutbildning