Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Högskolan i Skövde, länk till startsida

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   ForskarFredag 2022

   ForskarFredag 2022

   ForskarFredag skapar mötesplatser och dialog mellan forskare och allmänhet, visar vad vetenskap är, hur forskning går till och hur roligt, spännande och vardagsnära forskning kan vara.

   Högskolan i Skövde arrangerar ForskarFredag 2022 den 30 september tillsammans med ASSAR industrial innovation arena, Balthazar Science Center, Näringslivsforum Skövde och Vänerns vattenvårdsförbund. Det gör vi med aktiviteter på flera olika ställen.

   Näringslivsfrukost – Tema Cybersäkerhet

   Tillsammans med ASSAR, Balthazar Science Center och Näringslivsforum Skövde bjuder vi in till näringslivsfrukost i ASSAR:s lokaler i Skövde. Kom och ta en frukostmacka och lyssna till den senaste forskningen inom cybersäkerhet. Ett mycket aktuellt ämne i takt med att vår värld blir mer instabil. Allt fler privatpersoner och företag utsätts för cyberbrott men hur gör vi för att motverka detta?

   AI i vardagen - Program för mellanstadiet

   Det är mycket prat om artificiell intelligens (AI) just nu. I media talas det ofta om tänkande robotar och intelligenta maskiner men AI är mycket mer än så. Många av oss använder faktiskt AI varje dag utan att tänka på det. Men vad är AI och vilka möjligheter erbjuder tekniken?

   Tillsammans med Anna Syberfeldt, professor i produktionsteknik, bjuder vi in till ett spännande skolprogram för mellanstadiet. Anna kommer förklara vad AI är och vilka möjligheter tekniken erbjuder, hur mycket kul saker man kan göra med AI och vilka framsteg som tekniken gjort hittills. Därefter tar Balthazars pedagoger vid och leder en workshop med eleverna som anknyter till läroplanens mål inom teknikutveckling och tekniska lösningar. Aktiviteten sker digitalt på distans.

   Boka aktiviteten AI i vardagen

   ForskarFredag för gymnasiet på Balthazar

   Vi arrangerar även ett skolprogram för gymnasiet. Anna Syberfeldt kommer även då berätta vad AI egentligen är. Marcus Nohlberg kommer tala om cybersäkerhet. Efter föreläsningarna kommer eleverna ges möjlighet att testa teknik som forskningen gett upphov till. (Programmet för gymnasiet är fullbokat.)

   Sötvattenmusslor på Vänerdagen

   På DaCapo i Mariestad anordnar Vänerns vattenvårdsförbund Vänerdagen. Här medverkar två av våra forskare genom att tala om sötvattenmusslor. Sötvattensmusslor är betydelsefulla organismer genom att de utför flera ekosystemtjänster. Eftersom de filtrerar stora mängder vatten kan de även vara goda indikatorer för hur vattnet mår. Förmiddagen inleds med föredrag. Efter lunch blir det stationer och studiebesök utomhus.

   Läs mer och anmäl dig till Vänerdagen

   Framtidens sjukvård

   Skaraborgs Hälsoteknikcentrum utgörs av ett innovationsrum och en tillgänglighetsanpassad lägenhet med kök, badrum, vardagsrum och sovrum. I arenan finns en teknisk infrastruktur där produkter, tjänster och metoder utvecklas med fokus på smarta, trygga och säkra lösningar som bevarar integritet och främjar självständighet, trygghet, hälsa och välbefinnande. Hit ska du komma om du vill få en inblick i forskning och innovationer som formar framtidens sjukvård. (Programmet är fullbokat)

   Programpunkter

   Se alla programpunkter på ForskarFredag i Skövde 2022.

   ForskarFredag samordnas nationellt av Vetenskap och allmänhet. Läs mer om ForskarFredag.

   Samarbetspartners och finansiärer:

   Publicerad: 2021-08-27
   Senast ändrad: 2021-08-27
   Sidansvarig: webmaster@his.se