Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   Covid-19-experter

   Covid-19-experter

   På den här sidan finner du forskare verksamma vid Högskolan i Skövde och som kan svara på frågor om olika ämnen relaterade till covid-19 och pandemins följder.

   Ali Padyab

   Lektor i informationsteknologi

   Ali Padyab studerar människors attityder till att använda smittspårningsappar. Hans forskning fokuserar specifikt på integritetssproblem som uppstår genom att använda sådana appar. Forskningen har konsekvenser för att minimera integritetsfrågor och problem vid distribution av en smittspårningsapp som behöver användas av allmänheten.

   Andreas Tilevik

   Docent och lektor i biovetenskap

   Andreas Tilevik har sedan 2003 utvecklat olika matematiska modeller som använts för att förstå hur immunförsvaret aktiveras. Med hjälp av dessa modeller kan man simulera molekylära interaktioner mellan immunförsvarsceller. Han undervisar även om hur matematiska modeller, de så kallade SIR-modellerna, kan användas för att simulera hur smittspridning av olika virus, bland annat SARS-CoV-2, sker i samhället.

   Anna Dahl Aslan

   Professor i hälsovetenskap

   Anna Dahl Aslan har sedan 2004 forskat inom området äldre och åldrande. Ett särskilt fokus inom hennes forskning är på hur livsstilsfaktorer påverkar åldrandet och i synnerhet hur fetma och viktförändringar påverkar minnes- och tankeförmågor och risk för demenssjukdom.

   Cecilia Åberg

   Distriktssköterska och doktorand i hälsa och vårdvetenskap

   Cecilia Åberg studerar hur en samtalsintervention, Reflekterande KRAFT-givande samtal, erfars av äldre personer med långvariga hälsoproblem samt hur samtalen inverkar på de äldres hälsa och välbefinnande. Vidare studeras äldre personers erfarenheter och uppfattningar om digital teknik, då en app, EgenKRAFT, ingår som ett stöd för reflektion i samtalen.

   Ninitha Maivorsdotter

   Docent och lektor i folkhälsovetenskap

   Ninitha Maivorsdotter studerar hur människor upplever, förstår och lär sig om kropp och hälsa i olika sociala praktiker. Hon har bland annat studerat vilka offentliga narrativ om covid-19-pandemin som förmedlas av statschefer och monarker i Sverige och Danmark.

   Martin Gellerstedt

   Professor i folkhälsovetenskap

   Martin Gellerstedt har kärnkompetens inom statistik, epidemiologi och vetenskaplig metodik. Han intresserar sig för hur digitalisering genomsyrar våra liv och skapar nya villkor och förutsättningar för lärande, arbete, socialt umgänge och välfärdsutveckling i vårt samhälle. Den digitala transformationen innebär exempelvis att välfärdstjänster finner nya former där patienter och brukare blir delaktiga i utvecklingen av vård och omsorg, kommunal förvaltning finner former där medborgarna blir delaktiga i skapandet av den egna hållbara kommunen.

   Mia Berglund

   Biträdande professor i omvårdnad

   Mia Berglund forskar inom området lärande vid långvarig sjukdom. Hon har ett särskilt fokus på hur lärandet kan förstås och stödjas så att personer som drabbats själva kan påverka sin situation, fatta mer medvetna beslut och styra sitt liv mot det som ger dem mening och välbefinnande. Reflektion och stöd för vårdarnas lärande ingår i Mias forskning.

   Publicerad: 2021-04-28
   Senast ändrad: 2023-07-26
   Sidansvarig: webmaster@his.se