Sökträffar

    Sökträffar

    Visa alla resultat för ""
    Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

    Söktips

    • Kontrollera att orden är rättstavade
    • Försök med andra sökord eller synonymer
    • Smalna av din sökning för att få fler träffar

    Hur kan vi hjälpa dig?

    Ny student

    Kontakta oss

    Hitta medarbetare

    Sökträffar

      Sökträffar

      Visa alla resultat för ""
      Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

      Söktips

      • Kontrollera att orden är rättstavade
      • Försök med andra sökord eller synonymer
      • Smalna av din sökning för att få fler träffar

      Hur kan vi hjälpa dig?

      Ny student

      Kontakta oss

      Hitta medarbetare

      Högskolan i Skövde, länk till startsida

      ForskarFredag

      Datum 28 november
      Tid 13:00 - 15:00

      Spännande forskning, roliga experiment och samtal med forskare om allt mellan himmel och jord! ForskarFredag, årets höjdpunkt för forskning och upptäckaranda, äger rum 27-28 november. Årets tema är ”Forskning för en hållbar framtid” och i år är hela programmet digitalt.

      13.00-13.30   Nordiska bin – en unik resurs för framtidens ekosystemtjänster?


      Presentationen kommer att beskriva utvecklings- och forskningsprojektet som jag är del av där vi undersöker och jämför den ursprungliga bi-underarten nordiskt bi med de tre andra bi-underarter som från början importerats till Sverige och som idag används för honungsproduktion i stor skala. Vi använder mycket teknik i projektet, till exempel står våra bikupor på vågar som läser av kupornas vikter hela året runt och vi märker bin med RFID-taggar för att studera deras beteenden. Vi gör detta för att bättre förstå bin och för att få mer kunskap om skillnader mellan de olika bi-underarterna. Mer kunskap kan i längden leda till att vi kan skapa gynnsamma situationer för bin i framtiden och förhoppningsvis kan vårt arbete leda till att vi kan bibehålla och stärka de tjänster som bin levererar, t ex. pollinering och honungsproduktion.

      Niclas Norrström är en forskare inom ekologi som har forskat inom evolution, fiskeförvaltning och bin. Just nu är jag forskningsaktiv i Interreg-projektet ”Bistånd till nordiska bin – unik resurs för framtidens ekosystemtjänster”. Jag undervisar också på ett flertal kurser i utbildningsprogrammet ”Biovetenskap – biologiska resurser och hållbar utveckling”.

      Niclas Norrström, lektor i biovetenskap vid Högskolan i Skövde
                           

      14.00-15.00   Hållbart föräldraskap
      Under senare år har det blivit allt vanligare att blivande föräldrar använder sig av digital teknik för att införskaffa hälsorelaterad information. I samhället har det, överlag, skett en snabb utveckling av avancerad teknologi och forskning visar att människor upplever att den snabba integrationen av digital teknik påverkar både deras privata och professionella tillvaro.

      Välkommet till seminariet "Hållbart föräldraskap - digitalt föräldrastöd". Under en timme får ni träffa två av Högskolans forskare som kommer att berätta mer om det pågående samverkansprojektet Digitalt föräldrastöd. Seminariet arrangeras av Högskolans nätverk för digital etik (NDE).

      Caroline Bäckström Lektor i omvårdnad, och Henrik Engström Professor i informationsbiologi, håller seminariet som presenteras av Oskar McGregor Lektor i kognitiv neurovetenskap

      Ett seminarium som sänds i samarbete med Nätverket för digital etik.

      Se lördagens ForskarFredag på

      https://play.quickchannel.com/play/ivh29v 

                          

      Publicerad: 2020-11-23
      Senast ändrad: 2020-11-23
      Sidansvarig: webmaster@his.se