Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   Krishantering i små och medelstora företag – vilka lärdomar kan vi dra av coronapandemin?

   Datum 18 april
   Tid 13:15 - 14:00
   Plats Högskolan i Skövde, Hus E, E105
   Extra information CLAS-seminarium

   I en tid då små och medelstora företag utsätts för flera samtidigt pågående kriser utmanas företagens resiliens. Danilo Brozovic, Börje Boers och Anders Billström diskuterar på detta CLAS-seminarium hur företag har hanterat krisexponeringen och utvecklat strategier för att överleva framtidens kriser.

   Skövdeforskarna Danilo Brozović, Börje Boers, docenter i företagsekonomi och Anders Billström, doktor i teknikens ekonomi kommer under seminariet berätta om utmaningar och lösningar som företagen lärde sig under pandemin, faktorer som bidrog till deras resiliens.

   Svenska och internationella företag befinner sig i en unik situation med hantering av flera kriser samtidigt. De arbetar för att återhämta sig från coronapandemin, samtidigt som de försöker hantera situationen med kriget i Ukraina, inflationen och början av lågkonjunkturen.

   Detta innebär att företag inte hinner återhämta sig mellan kriser, vilket gör att många små och medelstora företag (SMF) riskerar att inte överleva. Förmågan att hantera kriser i småföretag kallas entreprenöriell resiliens (ER) och består av interna faktorer i företaget som entreprenörens personlighet, erfarenhet och förmåga, och externa faktorer utanför företaget som tillgången till resurser och support.

   Danilo Brozovic, Börje Boers och Anders Billström har forskat kring detta och tar på CLAS-seminariet upp utmaningar och lösningar som företagen lärde sig under pandemin, det vill säga faktorer som bidrog till deras resiliens. Det hela sammanfattas i ett ramverk för SMF, som kan ses som användbart i framtida kriser och bidra till fortsatt resiliens. Tillsammans har de fått finansiering från bland annat Sparbanksstiftelsen i Varberg, Familjen Kamprad Stiftelse och Torsten Söderbergs stiftelse för olika forskningsprojekt om resiliens i små och medelstora företag i Varberg, Skaraborg, Västra Götaland och Halland.

   Anmäl dig till seminariet

   De personuppgifter du lämnar i formuläret kommer Högskolan i Skövde bara att använda för just detta specifika ändamål. Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter: www.his.se/gdpr

   Kontakt

   Avd. chef/Adjunkt i företagsekonomi

   Publicerad: 2024-02-26
   Senast ändrad: 2024-02-26
   Sidansvarig: webmaster@his.se