Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   Lina Emmesjö

   Doktorand i omvårdnad
   Institutionen för hälsovetenskaper
   Rum G1608

   Lina Emmesjö (tidigare Hovlin) är doktorand vid Forskarskolan Hälsa och Välfärd, Jönköping University och anställd vid Högskolan i Skövde. Emmesjös forskning berör den integrerade vårdmodellen Mobil Närvård i hemmet med mobil hemsjukvårdsläkare. Emmesjö har även publicerat artiklar om sjuksköterskors upplevelser av att samtala med patienter om sex och sexualitet.

   Lina Emmesjö är legitimerad sjuksköterska och specialistsjuksköterska inom vård av äldre och har arbetat inom särskilt boende inom äldre omsorgen, såväl som inom privat som kommunal regi. Emmesjö har även arbetat inom kommunal hälso- och sjukvård i ordinärt boende.

   Sedan februari 2020 är Emmesjö inskriven som forskarstuderande vid Forskarskolan Hälsa och Välfärd vid Jönköping University, anställd av Högskolan i Skövde och ägnar 80 procent av arbetstiden till forskarstudier. Resterande 20 procent undervisar Emmesjö inom omvårdnad på grund- och avancerad nivå inom omvårdnad.

   Emmesjö är medlem i forskningsgruppen Arn-J vid Jönköping University och Forskningsgruppen Välbefinnande vid långvariga hälsoproblem vid Högskolan i Skövde.

   Forskning

   Min forskning

   Mobil närvård i hemmet

   Vårdmodellen Mobil Närvård Skaraborg är utvecklad för att patienter med komplexa och långvariga hälsoproblem ska få en samordnad och personcentrerad vård. Målet är även att skapa kvalitetsvinster genom att behov- och situationsanpassa vården och skapa effektivitet.

   Doktorandprojektets övergripande syfte är att utifrån ett vårdar-, patient- och närståendeperspektiv beskriva erfarenheter av mobil närvård i hemmet samt delaktighet i utformning och utveckling av vården. Vidare är syftet att beskriva patienters och närståendes behov av stöd i dagligt liv för att främja och upprätthålla patienters hälsa och välbefinnande.

   Resultatet har möjlighet att påverka vårdmodellens utveckling, så att de som arbetar i den samt de som får vård genom den kan få sin röst hörd. Vårdmodellen premieras nationellt, och resultatet kan påverka hela det svenska hälso- och sjukvårdssystemet, eventuellt även ha internationell påverkan.

   Pågående projekt

   Mobil närvård i hemmet i Skaraborg

   Mobil närvård är en vårdmodell utvecklad i Skaraborg och anses vara en nationell förebild. I forskningsprojektet ”Mobil närvård i hemmet i Skaraborg”, tar forskare del av patienters och närståendes upplevelse av vård i hemmet.

   Januari 2020 - December 2024 DHEAR
   Publicerad: 2020-01-09
   Senast ändrad: 2020-01-09
   Sidansvarig: webmaster@his.se