Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   Texten är äldre än sex månader.

   Invigning av ASSAR Industrial Innovation Arena

   Publicerad 26 februari 2018

   Den 2 mars 2018 invigs den fysiska miljön av ASSAR Industrial Innovation Arena i Skövde. Regionen får därmed en världsledande integrerad fysisk och virtuell utvecklingsmiljö för forskning, teknikutveckling innovation och utbildning. Högskolan i Skövde är en av fem initiativtagare till arenan.

   – ASSAR är en mötesplats där du som arbetar inom tillverkningsindustri och teknikföretag kan hitta relevanta kontakter. Här kan du ta del av aktiviteter som stärker ditt företag och samtidigt bidra in med det ditt företag är bra på. I den fysiska miljön för ASSAR har du möjlighet att kika på ny teknik, ny forskning och nya lösningar för industrin, säger Tobias Björck, koordinator för ASSAR.

   Plattform för kunskapsutbyte

   Arenan är en del av Gothia Science Park och blir en plattform för kunskapsutbyte mellan nationella och internationella företag, kunskapsnoder och institut. Initiativtagare till satsningen är Högskolan i Skövde, Gothia Science Park, IDC West Sweden AB, Volvo Cars och Volvokoncernen. Initiativtagarna har haft täta kontakter tidigare, men nu får de en fysisk plattform.

   – ASSAR ska ge fler industri- och teknikföretag möjlighet att delta i utvecklingsaktiviteter och forskning. Viktigt att lyfta fram är att denna satsning är riktad till alla företag, stora och små, var man än befinner sig i sin teknikutveckling. Det kommer att underlätta kunskapsöverföring mellan företag, säger Tobias Björck.

   Den fysiska utvecklingsmiljön för ASSAR Industrial Innovation Arena ligger centralt i Skövde, på gångavstånd från Skövde resecentrum och delar hus med Balthazar Science Center. Adressen är Kavelbrovägen 2B.

   Initiativtagarna om satsningen

   – Genom ASSAR får Högskolan i Skövdes forskare en arena för samproduktion och nyttiggörande av ny kunskap tillsammans med den tillverkande industrin. Det dubbelriktade kunskapsutbytet bidrar till att stärka Högskolans industrinära utbildning och forskning inom modellering, simulering, optimering och kunskapsutvinning. ASSAR kommer därmed att utveckla både akademi och industri och bidra till att Sverige även framtiden kan vara en ledande forsknings- och industrination, säger Högskolan i Skövdes rektor Lars Niklasson.

   – Vi är glada över att vara en del av det här initiativet. ASSAR ger oss möjlighet att koppla samman vår Skövdefabrik med andra företag och med Högskolan i Skövde för att dela kunskap och erfarenheter när det gäller ny teknik, säger Jan Ohlsson, Executive Vice President på Volvo GTO.

   – På Volvo Cars inser vi att framsteg kräver deltagande av alla relevanta aktörer. Därför fokuserar vi på både privata och offentliga partnerskap för att främja en hållbar affärsmiljö, säger Javier Varela, Volvo Cars senior vice president, Manufacturing and Logistics.

   – Genom ASSAR får vi i Gothia Science Park ett förstärkt sammanhang för innovation och affärsutveckling kopplat till de framtida tekniska och industriella utmaningarna samt ytterligare utvecklingsmöjligheter för start-ups, säger Patric Eriksson, VD för Gothia Innovation AB.

   – Genom ASSAR Industrial Innovation Arena får de små och medelstora tillverkande företagen bland annat tillgång till världsledande teknik och internationellt konkurrenskraftig forskning. Det finns ett antal utmaningar för den tillverkande industrin men tillsammans har vi förutsättningarna att göra dessa till möjligheter och få ökad konkurrenskraft, säger Thomas Nilsson, VD för IDC West Sweden AB.

   Finansiärer

   Finansiärer till satsningen är Skövde kommun, Västra Götalandsregionen, Skaraborgs kommunalförbund och Europeiska regionala utvecklingsfonden.

   Publicerad: 2018-02-26
   Senast ändrad: 2020-01-23
   Sidansvarig: webmaster@his.se