Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   Texten är äldre än sex månader.

   Högskolan i Skövde uppmärksammar Europaveckan

   Publicerad 7 maj 2018

   Mellan den 5 och 9 maj genomförs Europaveckan i Skövde kommun. Och under veckans gång kommer Högskolan i Skövdes internationella studenter att gästa flera Skövdeskolor och andra mötesplatser för ungdomar – för möten över nationsgränserna.

   Under veckan kommer Högskolans studenter att besöka mötesplatserna Nyeport, Flamman samt Heneskolan och Västerhöjdsgymnasiet. Syftet är att brygga broar mellan människor i Skövde, oavsett nationalitet, och att ungdomarna får en inblick i Högskolans internationella prägel.
   – Att lära känna människor från olika länder och kulturer ger så mycket tillbaka och vidgar ens perspektiv. Studenter hos oss får kontakt med personer från hela världen – även fast de befinner sig i Skövde, med tanke på våra internationella utbyten. Det tror jag många ungdomar kan inspireras av. Därför är det väldigt kul att vi bjudits in av kommunen under veckan, säger Frida Lindgren, internationell koordinator vid Högskolan i Skövde.

   Jennifer lämnade komfortzonen

   För tillfället studerar 46 utbytesstudenter från europeiska lärosäten vid Högskolan i Skövde. De kommer från Spanien, Tyskland, Italien, Frankrike, Irland, Polen, Finland och Nederländerna. En av de utländska studenterna som den här terminen pluggar i Skövde är Jennifer Osei från Nederländerna. Hon tar just nu högskolepoäng genom kurser i svenska samt internationell marknadsföring vid Högskolan i Skövde. Tillsammans med Giulia Battiato från Italien, Christian Schmeckthal från Tyskland och Abdul Hannan från Pakistan kommer hon att träffa Skövdeungdomarna under Europaveckan.
   – Jag kan verkligen rekommendera utlandsstudier. Och till den som funderar: åk med öppet sinne! Jag har fått testa – och se så mycket – jag aldrig trodde på förhand. Jag har åkt skidor, varit i Norge, Lappland och besökt en massa häftiga ställen här i Sverige och Skövde. Och framförallt: jag har lärt känna så många nya, roliga, människor. Att resa iväg till ett främmande land är att lämna sin komfortzon, men det är så värt det.

   Sjunger på svenska

   Den 2 juni slutar terminen i Sverige och Jennifer reser tillbaka till Nederländerna. Men före dess väntar ett hedersuppdrag. Hon ska nämligen, tillsammans med högskolekören, sjunga på våravslutningen för Högskolans studenter. Låten hon ska framföra har också kommit att bli en favoritmening på svenska: "För kärlekens skull". Och när hon, avslutningsvis, ska sammanfatta staden Skövde är hennes beskrivning lika kärleksfull:
   – Det är en liten stad – men med fantastiska människor och idéer. Tiden i Skövde kommer jag definitivt bära med mig genom hela livet.

   Publicerad: 2018-05-07
   Senast ändrad: 2020-01-23
   Sidansvarig: webmaster@his.se