Sökträffar

  Sökträffar

  Visa alla resultat för ""
  Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

  Söktips

  • Kontrollera att orden är rättstavade
  • Försök med andra sökord eller synonymer
  • Smalna av din sökning för att få fler träffar

  Hur kan vi hjälpa dig?

  Ny student

  Kontakta oss

  Hitta medarbetare

  Sökträffar

   Sökträffar

   Visa alla resultat för ""
   Hittar inga resultat eller sökförslag för "."

   Söktips

   • Kontrollera att orden är rättstavade
   • Försök med andra sökord eller synonymer
   • Smalna av din sökning för att få fler träffar

   Hur kan vi hjälpa dig?

   Ny student

   Kontakta oss

   Hitta medarbetare

   Högskolan i Skövde, länk till startsida

   Texten är äldre än sex månader.

   Skövdestudenter vann Sveriges finaste spelpris

   Publicerad 5 december 2019

   Söndagen 1 december delades Swedish Game Awards ut under Dreamhack på Elmia i Jönköping. Studenter från Högskolan i Skövde var, precis som många tidigare år, nominerade i ett flertal kategorier. I kategorin Best Diversity Execution var alla fyra nominerade spelen skapade av Skövdestudenter.

   Swedish Game Awards, Sveriges finaste spelpris för studenter, hobbyutvecklare och egenföretagare, delades ut 1 december under Dreamhack i Jönköping. Dataspel skapade av Skövdestudenter var nominerade i tre olika kategorier. I alla tre kategorier var det också ett Skövdespel som kammade hem förstapriset. Monkey Wizard Entertainment, skaparna bakom spelet Faefever vann båda kategorierna de var nominerade i – Best Execution in Narrative och Best Diversity Execution.

   – Det känns fantastiskt! Vårt mål var aldrig riktigt att vinna ett pris utan att få ett tillfälle att ställa ut vårt spel och nå ut till folk. Vinsterna ser vi som en inspirerande bonus, meddelar Monkey Wizard Entertainment.

   – Vi tror att vi vann för att dataspelsutbildningarna i Skövde lägger stort fokus på berättande samt mångfaldsfrågor och hur dessa påverkar spelbranschen. Dessutom är Högskolan i Skövde ensam om att ha inriktningen game writing, vilken hjälper enormt när man skapar ett narrativt drivet spel.

   Faefever är ett stämningsfullt peka-klicka-äventyrsspel. Spelaren axlar rollen som Alice Taylor, en journalist som undersöker mystiska försvinnanden i en skotsk småstad. Spelet finns inte tillgängligt för vem som helst att spela än, men studenterna fokuserar nu på att fortsätta jobba med Faefever för att kunna släppa det under nästa år. Därefter hoppas gruppen på att fortsätta skapa spel tillsammans.

   "Uppmuntrar till att jobba hårdare"

   Ytterligare ett spel producerat av Skövdestudenter vann sin kategori. Studenterna i I Scream Studios kammade hem vinst för "Best Technical Execution" med sitt spel Enceladus.

   – Det känns fantastiskt att kunna vinna ett pris på en tävling så stor som Swedish Game Awards. Det uppmuntrar oss till att jobba ännu hårdare i framtiden, säger Johan Synnergren, projektledare på I Scream Studios.

   Enceladus är ett skjutar-spel i förstapersons-vy. Spelaren är en del av en besättning som bor på månen Enceladus. Målet är att spelaren ska överleva efter att månbasen blivit invaderad av okänd fauna. Spelaren måste navigera genom slumpgenererade miljöer och skydda sig med de vapen som finns att tillgå för tillfället. Det måste också gå ganska fort, för basen fylls hela tiden med vatten.

   – Jag tror att vi vann priset för att vi vågat testa på något nytt och framförallt för all hängivenhet och samarbetsvilja som funnits i gruppen. Om inte alla gruppmedlemmar tagit målet och visionen till hjärtat hade vi nog inte vunnit, säger Johan Synnergren.

   Andra nominerade spel producerade av Skövdestudenter var Secret of the Old Ship och re:Surge, som även de, tillsammans med Enceladus, var nominerade i kategorin Best Diversity Execution.

    

   Studenterna som utvecklat spelet Faefever. Foto: Monkey Wizard Entertainment

   Publicerad: 2019-12-05
   Senast ändrad: 2020-01-21
   Sidansvarig: webmaster@his.se